Україна поверне Донбас: у МЗС оголосили про вимогу до Росії

30 січня 2021, 11:55оновлено 30 січня 2021, 17:29
Росія буде притягнута до відповідальності за злочини проти України, стверджує Олег Ніколенко.
МЗС України
Україна очікує від Росії виконання зобов'язань щодо Донбасу - МЗС / УНІАН

Реалізація заходів щодо проведення форуму "Русский Донбасс" у захопленому Донецьку є спробою Росії підірвати домовленості щодо врегулювання російсько-українського конфлікту і свідчить про підривну діяльність Москви. Такі заходи росіян не завадять поверненню до складу України тимчасово окупованих територій. Офіційний Київ вимагає від Москви виконання своїх зобов'язань.

Як заявив спікер українського зовнішньополітичного відомства Олег Ніколенко у коментарі РБК-Україна, наміри Москви інтегрувати ОРДЛО до російського інформаційного простору повністю не відповідають зобов'язанням держави з питання вирішення конфлікту.

"Невтомні спроби Кремля нав'язати Донбасу "русский мир" і затягнути його до токсичного інформаційного простору йдуть в розріз зобов'язань Російської Федерації в рамках мирного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту", - сказав він.читайте такожТроянський кінь на Донбасі: навіщо РФ організувала форум з пропагандистами

Дипломат зазначив, що завдання форуму в окупованому Донецьку – це створення РФ бар'єрів для України в процесі мирного повернення окупованих районів Донбасу під політичний контроль Києва. Українська влада в обов'язковому порядку поінформує про це міжнародне співтовариство.

У МЗС додали, що військова агресія Москви проти Києва є злочином не тільки проти України, а й проти всього світу. Росія змушена буде нести міжнародно-правову та кримінальну відповідальність за свої дії.

Крім того, Ніколенко запевнив, що плани Росії і бойовиків "ЛДНР" не зможуть зупинити процес повернення тимчасово захоплених територій до складу України. Київ очікує від Москви виконання своїх зобов'язань з метою досягнення прогресу в рамках перемовин щодо Донбасу.

"Жодні "доктрини" зі сфери фантастики не зупинять невідворотне відновлення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями. Очікуємо від російської сторони сумлінного виконання раніше досягнутих домовленостей з метою просування перемовного процесу", - підкреслив Олег Ніколенко.читайте такожУ Путіна відповіли на пропозицію щодо приєднання Донбасу до РФ

Донбас новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти