Нові вибори або Терехов при владі: експерт зробив прогноз щодо розвитку ситуації у Харкові

25 грудня 2020, 02:50
За законом Верховну Раду не можна притягнути до відповідальності за непризначення позачергових виборів мера, стверджує Кирило Сазонов.
Кернес
Геннадія Кернеса поховали 23 грудня / УНІАН

Сформована наразі конфігурація влади влаштовує Банкову, тому зараз Київ навряд чи збирається призначати дострокові вибори мера Харкова у зв'язку зі смертю міського голови Геннадія Кернеса. Швидше за все, прийняття Верховною Радою рішення про повторні вибори затягнуть до наступної осені. Виконуватиме обов'язки мера секретар міськради Ігор Терехов.

Як заявив політолог Кирило Сазонов в ефірі телеканалу Україна 24, нинішній баланс сил у першій столиці влаштовує Офіс президента, тому нові вибори призначати наразі не планують.

"Швидше за все, справу затягнуть - в кращому випадку до наступної осені. Ніщо не завадить Терехову виконувати обов'язки будь-який час. Рада просто не призначатиме вибори, а Терехов – виконуватиме обов'язки", - вважає експерт.

Також він додав, що український парламент фактично не можна притягнути до відповідальності за затягування процесу з призначенням дострокових виборів у Харкові. Депутати повинні реалізувати всі процедури, однак конкретних важелів впливу на парламентарів немає.читайте такожБоротьба за Харків: політолог спрогнозував, що чекає на місто після смерті Кернеса

"Вони можуть просто цього не робити, і ніхто жодної відповідальності за це не несе. Саме тому, думаю, процес затягнеться надовго", - підкреслив Сазонов.

Геннадій Кернес

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти