"Ненависть Путіна ніколи не переможе": Зеленський зробив гучну заяву

17 лютого 2024, 17:07
Після продовження фінансування допомоги з боку Конгресу США, Україна зосередиться на отриманні гарантій безпеки, сказав президент Зеленський.
'Ненависть Путіна ніколи не переможе': Зеленський зробив гучну заяву
Про що Зеленський говорив із Гарріс / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Україна зараз активно працює з Конгресом США для продовження фінансування допомоги, після чого зосередиться на гарантіях безпеки. Про це президент України повідомив під час під час пресконференції з віце-президенткою США Камалою Гарріс.

"Щодо гарантій безпеки. Я впевнений, що у нас буде дуже потужний документ, але ми домовилися, що ми маємо сфокусуватися на тому, що потрібно зараз. Тому ми зараз фокусуємось на роботі з Конгресом США, а після цього перейдемо до гарантій безпеки...Україна і усі наші воїни потребують і очікують відповідного позитивного голосування у Конгресі США за пакет підтримки", - завив Зеленський.

За його словами, робота з Конгресом є першочерговим завданням, після чого будуть вирішуватися питання щодо забезпечення безпеки для України. Зокрема, Зеленський наголосив на важливості міжнародних гарантій, які будуть сприяти захисту України від потенційної агресії.

відео дня

"Ми маємо і надалі бути разом: Україна, Америка і увесь світ. Ми маємо і надалі додавати потрібні безпекові заходи, досягати потрібних результатів, збільшувати стійкість нашого спротиву російській агресії і щодня доводити Путіну, що його ненависть до людей і до свободи ніколи не переможуть нашу єдність вільного світу", - підкреслив президент.

Варто зазначити, що Україна підписала вже три безпекові угоди. Велика Британі була першою країною, яка надала гарантії безпеки Україні. 16 лютого президент України підписав угоди про співпрацю у сфері безпеки та довгострокову підтримку з Німеччиною та Францією.

Також Зеленський зазначив, що економічне зростання є однієї з основних цілей України на 2024 рік. Покращення протиповітряної оборони є основним завданням для зростання української економіки.

"Одна з українських цілей цього року - економічне зростання. Минулого року було плюс 5% ВВП в Україні. У цьому році потрібно співставний рівень зростання, щоб додати Україні більше економічної самостійності", - сказав він.

Крім цього, в ході зустрічі йшлося про питання справедливості, однією зі складових якого є тиск на Путіна та його режим на усіх напрямках.

"Ми маємо цього року забезпечити конфіскацію та використання російських активів на користь захисту від російського ж терору. Потрібне сильне рішення, яке дозволить конфіскувати заморожені активи Росії і потрібен подальший масштабний тиск санкціями на Росію, щоб обмежувати здатність Путіна фінансувати цю війну", - наголосив Зеленський.

Мюнхенська безпекова конференція

Як повідомляв Главред, президент України Володимир Зеленський під час виступу на конференції запросив колишнього президента США Дональда Трампа відвідати Україну та обіцяв з'їздити з ним на фронт, якщо він прийме запрошення. Зеленський зазначив, що важливо, щоб ті, хто приймає рішення про завершення війни, побачили на власні очі війну, а не лише через соціальні мережі.

Також президент розповів про виведення ЗСУ з Авдіївки, втрати на війні та назвав диктатора Путіна "головорізом". Головні тези із виступу Зеленського на Мюнхенській конференції.

Крім цього, Зеленський заявив, що західні системи ППО, такі як Patriot, можуть збивати будь-які російські ракети. Надання достатньої кількості систем протиповітряної оборони може допомогти повернути мільйони українців додому в Україну.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти