"І Медведчук, і Порошенко можуть спати спокійно": експерт пояснив, як "зливають" справу лідера ОПЗЖ

15 жовтня 2021, 10:28
"Вугільна справа" спрямована на те, щоб зачепити Медведчука і Порошенка, вважає Анатолій Октисюк.

порошенко, медведчук
Віктору Медведчуку висунули нове звинувачення / Колаж Главред

Нове звинувачення Віктору Медведчуку у фінансуванні тероризму пов'язано з Петром Порошенком, але чекати будь-яких гучних вироків як для одного, так і для іншого не варто.

Таку думку в коментарі Главреду озвучив політичний експерт аналітичного центру Democracyhouse Анатолій Октисюк.

Він зазначив, що справа Медведчука, в тому числі оголошення йому нової підозри, – це показова акція політичного піару нинішньої влади.

"Я ні в якому разі не є фаном Медведчука, але, з іншого боку, вся ця історія виглядає як політичний тиск на Медведчука. Складається враження, що "вугільна справа" спрямована на те, щоб зачепити Медведчука і Порошенка і створити для них тимчасові незручності, за рахунок яких владі вдасться підвищити свої рейтинги", — зазначив експерт.

читайте такожГра з Кремлем: чому справа Медведчука не має юридичних перспективОктисюк впевнений, що доводити справу до обвинувального вироку і посадки Медведчука і Порошенка ніхто не збирається.

"Українське суспільство вже втомилося від цієї порожньої суєти і не вірить у розвиток будь-яких справ. Крім того, воно роздратоване, тому що, з одного боку, немає реальних результатів, а з іншого – триває постійний порожній піар. Зрозуміло, що влада надихнулася тим, як на початку року після введення низки санкцій, припинилося падіння її рейтингів. Ось і тепер вона намагається грати з цим знову і знову", - зазначає Октисюк.

За словами політичного експерта, на Петра Порошенка ця історія також ніяк не позначиться і не вплине на його рейтинги.

"У нього буде своя консервативна ніша, і все. Але і це йому гарантує збереження в політиці на кілька електоральних циклів. По суті, Порошенко, змістившись у право-консервативну нішу, вже отримав прописку в майбутні парламенти за будь-яких умов. Втім, йому можна забути про будь-які впливові посади. Тому і Медведчук, і Порошенко можуть спати спокійно", — підсумував експерт.

Нагадаємо, Печерський районний суд міста Києва 13 травня відправив голову Політичної ради партії ОПЗЖ Віктора Медведчука під домашній арешт. Держава звинувачує його в скоєнні державної зради.

8 жовтня йому народному депутату України оголосили нову підозру у державній зраді і пособництві тероризму. Генпрокуратурі уточнили, що нова підозра стосується контрабанди вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти