Україна мігрантами не розглядається навіть як транзитна територія – Москаль

21 листопада 2021, 13:12
За рік через українську територію проходить до 30 тисяч нелегалів.
мігранти, біженці, Білорусь
Мігранти в Україну не прийдуть / Фото Reuters

Український політик, екс-губернатор Закарпаття і колишній глава Луганської ОВЦА Геннадій Москаль вважає, що Україна за кількістю нелегальних мігрантів займає перше місце в Європі.

У коментарі Главреду він розповів, що за рік через українську територію проходить до 30 тисяч нелегалів. І допомагають їм у цьому "транснаціональні" компанії, які перевозять мігрантів.

"Але ці компанії не кидають мігрантів поблизу чужих кордонів, як кинули людей поблизу білорусько-польського кордону - вони тихенько підбирають нелегалів на одному кордоні і вночі перевозять на Закарпатті або в інші прикордонні регіони України, а далі вже везуть їх до Польщі, Угорщини, Словаччини і передають в руки тим, хто відповідає за кожну конкретну ділянку", - розповів експерт.

Причому, за його словами, з цим абсолютно ніхто не бореться. Все йде своєю течією, і нелегали потрапляють туди, куди їм потрібно. А коли мова заходить про те, що когось спіймали, то мова йде тільки про тих, хто не заплатив прикордонникам.

"Люди, які застрягли на білорусько-польському кордоні, сьогодні нікуди не можуть поїхати, тому що віддали свої гроші за доставку їх до Німеччини, а їх "кинули" недобросовісні "перевізники", а точніше ті, хто займається перевезенням нелегальних мігрантів. Як вони без грошей поїдуть в Україну, хто і куди їх буде переправляти, що їм тут робити? Це повний абсурд!",- зазначає експерт.

Також експерт упевнений, що Україна мігрантами не розглядається навіть як транзитна територія.

"Вони сюди не підуть. Отже, немає сенсу говорити про те, які в Україні будуть проблеми, якщо мігранти опиняться на її території. Ще раз - вони сюди не підуть!",- упевнений експерт.

Нагадаємо, раніше на польсько-білоруському кордоні в лісі помер однорічний малюк. Сім місяць жила на вулиці без допомоги.

Також раніше Міністерство внутрішніх справ перенаправило додаткові сили Національної гвардії на українсько-білоруський кордону для допомоги підрозділам Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Міграційна криза на кордоні з Білоруссю

Криза з нелегальними мігрантами на білорусько-польському кордоні розпочався 8 листопада. Біженці зібралися групами, щоб перетнути кордон з Польщею.

Пізніше нелегали встановили наметовий табір біля польського кордону. Варшава фіксувала сотні спроб прориву через кордон.

Україна та інші країни Європи закликають Євросоюз вирішити питання з мігрантами біля кордонів Польщі. Вони вважають, що кризу організував самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко. Європа вимагає почати трибунал над Лукашенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти