Від голоду і холоду: на польсько-білоруському кордоні померла однорічна дитина

18 листопада 2021, 17:01
Сім'я мігрантів бродила в лісі більше півтора місяця без допомоги і засобів на прожиття.
мігранти, біженці, Білорусь, Польща
Малюк став 12 у списку померлих мігрантів / Reuters

У лісі на польсько-білоруському кордоні померла однорічна дитина мігрантів. Вона була у групі людей, які потребують допомоги.

Як повідомляє Polsat News у четвер, 18 листопада, про це заявили рятувальники Польського центру міжнародної допомоги, додавши, що близько другої години ночі вони отримали повідомлення про потребують допомоги людей в лісі.

Прибувши на місце, рятувальники виявили зневодненого та понівеченого голодом чоловіка, який скаржився на сильний біль у животі.

"Крім нього, допомоги потребувала сирійська пара. У чоловіка рвана рана на руці, а у жінки колота рана на гомілки. Їх однорічна дитина померла в лісі", - розповіли рятувальники.

Пізніше з'ясувалося, що мігранти з Сирії бродили в лісі більше півтора місяця.

Зазвичай медична рятувальна група PCPM - група швидкого реагування, створена в польському центрі міжнародної допомоги, реагує на гуманітарні кризи і допомагає людям. Але цього разу повідомлення про допомогу надійшло дуже пізно.

Глава правління мусульманської релігійної громади Бохоніки Мацей Щеснович заявив, що на кордоні вже загинули 11 осіб, а однорічне немовля стало 12-им в цьому списку.

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ перенаправило додаткові сили Національної гвардії на українсько-білоруський кордону для допомоги підрозділам Державної прикордонної служби та Національної поліції.

Міграційна криза на кордоні з Білоруссю

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти