Експерт пояснив, як Україні стати основним союзником США поза НАТО

8 квітня 2021, 03:03
За такого сценарію розвитку подій Росія чинитиме всілякий опір, вважає Олександр Мусієнко.
Джо Байден
Байден може звернутися до Конгресу, щоб Україні надали статус основного союзника США поза НАТО - експерт / Фото Reuters

Україна може звернутися до президента США Джо Байдена, щоб він попросив Конгрес розглянути питання про надання державі статусу основного союзника Вашингтона поза Північноатлантичним альянсом. Росія виступить категорично проти такого рішення. Про це заявив військовий експерт Олександр Мусієнко.

У ефірі телеканалу Україна 24 він розповів про те, що Києву, можливо, варто було б звернутися з проханням до американського глави держави Джо Байдена, щоб він виступив з пропозицією до Конгресу розглянути можливість надання українській державі статусу основного союзника США поза НАТО. Конгрес схвалить таке рішення, однак ініціатива повинна залишатися за Байденом.

"Можливо, варто попросити президента США, щоб він звернувся до Конгресу з пропозицією, щоб надати Україні статус основного партнера поза НАТО? Ця процедура займає місяць. Для цього не потрібно проводити форум НАТО, збори НАТО, Конгрес НАТО, який повинен проходити в цьому році у Брюсселі. Конгрес підтримає, питання в тому, щоб президент вніс, це його ініціатива", - стверджує Мусієнко.читайте такожУ США поставили РФ ультиматум через стягування військ до кордону України

Також він додав, що проти такого рішення виступатиме Росія, яка живе міфами, згідно з якими НАТО загрожує російській державі.

"Зрозуміло, що Росія виступатиме категорично проти. Вони постійно живуть тим, що НАТО їм загрожує, зараз хтось прийде їх ділити і так далі. Це вже сконструйований російський міф. Вони і надалі ним керуватимуться", - підкреслив Олександр Мусієнко.

Інтеграція України до НАТО

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти