"Триматися життєво необхідно": Зеленський звернувся до бійців ЗСУ на Донбасі

14 червня 2022, 23:22
Донбаський напрямок - ключовий для визначення того, хто домінуватиме в найближчі тижні.
Зеленський
Українським бійцям на Донбасі потрібно триматися - Зеленський / president.gov.ua

Українським бійцям слід триматися на Донбасі, оскільки від цього залежить, хто домінуватиме на полі бою в найближчі тижні, йдеться в новому зверненні президента Володимира Зеленського.

"За минулу добу в битві на Донбасі кардинальних змін не відбулося... Втрати, на жаль, болючі, але потрібно триматися. Триматися саме там на Донбасі - життєво необхідно. Чим більше втрат несе ворог саме там, тим менше сил у нього буде, щоб продовжувати агресію", - зазначив він.

За його словами, саме тому Донбаський напрямок - ключовий для визначення того, хто буде домінувати в найближчі тижні.

відео дня

Дивіться Новини Донбасу онлайн:

Війна Росії проти України на Донбасі

У розвідці Великобританії 13 червня заявили, що окупаційним військам РФ для просування на Донбасі потрібно проводити посилені флангові дії, або ж знову намагатися форсувати річки. Як вважають фахівці, подолання річкової перешкоди може стати одним з найважливіших факторів, який визначить хід бойових дій.

Керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів про важку ситуацію в Сєвєродонецьку. Загарбники зруйнували всі мости, що ведуть в місто. Однак Сєвєродонецьк не заблокований - його частина під контролем України, комунікація з містом є. Місцеві жителі змушені виживати у важких умовах, Евакуація неможлива.

Збройним силам України вдалося звільнити три села на Донбасі і посунути ділянку фронту на 15 кілометрів. Бійці не тільки обороняються, а й рухаються вперед. Незважаючи на чисельну перевагу ворога, українські війська завдали окупантам відчутних втрат.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти