"Даємо здачі": президент відверто висловився щодо санкцій РНБО

12 березня 2021, 21:35
Президент нагадав, що 19 лютого були заблоковані активи, майно, анульовані ліцензії та дозволи підприємств, пов'язаних із Медведчуком.
Зеленський
Зеленський відреагував на санкції РНБО / скріншот YouTube

Глава держави Володимир Зеленський у своєму сьогоднішньому відеозверненні відреагував на останні рішення, схвалені РНБО. Він пояснив, що таким чином Україна "дає здачі".

"Не секрет, що останні рішення РНБО викликали резонанс. Схвалення в суспільстві й обурення тих, хто знаходить у рішеннях РНБО свої прізвище і свій бізнес... Коротко, я описав би цей процес трьома словами - "Україна дає здачі", - сказав Зеленський.

Санкції проти каналів Тараса Козака

За словами президента, влада припинила спробу розколоти Україну пропагандою і дезінформацією.

"2-го лютого 2021 - го року була заблокована діяльність осіб, які вважали нормою вести бізнес на тимчасово окупованих територіях України і фінансувати дезінформаційні батальйони, які атакували українців залпами брехні і маніпуляцій", - заявив Зеленський.

Санкції проти Віктора Медведчука

Зеленський нагадав, що 19 лютого були заблоковані активи, майно, анульовані ліцензії та дозволи підприємств, пов'язаних з народним депутатом Віктором Медведчуком.

"Також було доручено повернути в державну власність нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс". І не менш важливо - з'ясувати за яких обставин, у 2015 році, в епоху гетьманства всім відомо кого, у приватній власності опинився Державний нафтопровід протяжністю майже півтори тисячі кілометри", - зазначив він.

Повернення Мотор Січі у державну власність

Зеленський також прокоментував останнє рішення РНБО, яке схвалили 11 березня, за націоналізації Мотор Січі.

"Також, справедливу і законну реакцію з боку України повинні отримати й ті, хто вважав, що не у держави, а у приватних руках, може виявитися контрольний пакет акцій над стратегічними оборонними підприємствами, зокрема, Мотор Січ", - додав він.

Важливі рішення РНБО - що потрібно знати

  • У лютому РНБО вирішила ввести санкції проти телеканалів 112 Україна, ZIK і NewsOne, які формально належать Тарасу Козаку-нардепу від опозиційної платформи – за життя і бізнес-партнеру голови політради партії, кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука, проте вважаються "медведчуківськими".
  • Пізніше РНБО прийняло рішення ввести обмежувальні заходи проти Медведчука і його дружини-телеведучої Оксани Марченко, за фінансування тероризму.
  • РНБО також вирішило покарати санкціями колишніх чиновників, які зрадили Україну. Зокрема, під обмежувальні заходи потрапили ексміністр внутрішніх справ Віталій Захарченко і колишній глава Служби безпеки України Олександр Якименко.
  • Санкції, схвалені РНБО, своїми указами ввів у дію Володимир Зеленський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти