"Дадуть відсіч Росії": генерал США назвав країну Європи, з якою потрібно дружити Україні

19 листопада 2020, 15:40оновлено 19 листопада 2020, 17:48
У Чорноморському регіоні незабаром з'явиться лідер, який повинен стати головним союзником країн цього регіону, вважає Бен Ходжес.
Володимир Зеленський, Раджеп Таїп Ердоган, Туреччина
Україна повинна співпрацювати з Туреччиною - американський генерал / president.gov.ua

Турція є державою, яка має стати лідером Чорноморського регіону. Наразі у Анкари немає впевненості, що Захід допоможе країні в протистоянні з Росією, однак саме з Туреччиною Україні потрібно розвивати співпрацю.

Про це заявив колишній командувач сухопутними силами США у Європі, американський генерал Бен Ходжес в інтерв'ю виданню ЦензорНет.

Військовий впевнений, що незважаючи на обмежену військову присутність Анкари в Чорному морі, саме Туреччина повинна стати головною державою Чорноморського регіону. Тому Київ повинен співпрацювати з Анкарою.

"Україні потрібно якомога тісніше співпрацювати з Туреччиною у всіх сферах... Наразі в Чорному морі немає великої мілітарної присутності Туреччини, що знаходиться в облозі різних викликів і десь можливо навіть перестраховується", - зазначив Ходжес.

Також він додав, що у Туреччині поки що не впевнені, що Захід допоможе Анкарі у разі протистояння з Росією. Однак саме Турецька республіка - це головний союзник держав Чорноморського регіону.читайте такожТуреччина починає виробляти в Україні сучасні безпілотники

"Їй не вистачає впевненості, що коли вони дадуть відсіч Росії, то НАТО, США або європейські друзі прийдуть їм на допомогу... Але очевидно, що Туреччина є ключовим союзником країн Чорноморського регіону", - підкреслив американський генерал.

Україна - Туреччина новини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Последние новости

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти