"Буде гаряча фаза війни": Данілов закликав Захід прискорити підготовку

15 січня 2024, 20:17
1346
Олексій Данілов вважає, що Заходу потрібно перерозподілити ресурси для сфери безпеки і оборони.
Данилов, ВСУ
Данілов розповів про можливу гарячу фазу війни / Колаж: Главред, фото: командування Об'єднаних Сил ЗС України, апарат РНБО

В Україні може початися "гаряча" фаза війни. Для цього Заходу варто почати готуватися вже зараз, потрібно прийняти важливі стратегічні рішення. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов на своїй сторінці у Facebook.

Він закликає Захід зробити вибір між бажанням зберегти рівень свого комфорту і необхідністю перерозподілити ресурси для сфери безпеки і оборони.

"Світ знову повертається до стану необхідності бути готовими до "гарячої" фази війни, а це вимагає сучасної армії, новітнього озброєння і навчених солдатів. Така перебудова буде зроблена вчасно і усвідомлено чи пізно і під примусом", – написав Данілов.

відео дня

Допомога Україні від Євросоюзу

У грудні 2023 Євросоюз не зміг схвалити виділення Україні 50 млрд євро, але ще повернеться до обговорення цього питання в 2024 році. Через відмову угорського прем'єр-міністра Віктора Орбана підтримати фінансовий "мегапакет" рішення відклали до січня, коли заради цього збереться позачерговий саміт ЄС.

Прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні намагається переконати проросійського прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана підтримати допомогу Україні. Також вона закликає Орбана поліпшити відносини з президентом України.

Раніше повідомлялося, що Угорщина готова розблокувати пакет допомоги для України від ЄС у розмірі 50 мільярдів євро. Однак Орбан вимагає повернення Євросоюзом раніше заморожених коштів для Угорщини.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти