Віддам у приватні руки: Зеленський зібрався кардинально змінити армію

5 червня 2020, 21:54
Армія в Україні в перспективі повинна стати приватною. До розробки потрібної документації залучать ветеранів.
Армія в Україні - Зеленський вирішив легалізувати приватну армію
Армія в Україні - Зеленський вирішив легалізувати приватну армію / Міноборони України

Український лідер Володимир Зеленський зібрався зробити армію в Україні приватною.

До розробки законопроекту про діяльність приватних військових компаній глава держави вирішив залучити Консультативну раду у справах ветеранів. Перше засідання цієї ради він провів 5 червня, повідомляється на сайті президента.

Прийняти документ про приватну армію в Україні Рада повинна до закриття нинішньої сесії. Тому напрацювання від спеціалістів президент вимагає зібрати в максимально стислі терміни.

відео дня

читайте такожЗакон про резервистах загрожує Україні новим соціальним вибухом"Є два проекти закону про приватну армію, що не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено ніяких обмежень. Це законопроект про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно", – розповів Зеленський.

Раніше Рада затвердила законом нові звання для бійців і офіцерів ЗСУ. Депутати привели українські військові звання у відповідність зі стандартами НАТО.

Нагадаємо, в Україні в червні і липні 2020 року на військову службу вирішили призвати офіцерів запасу. Призову підлягають 500 офіцерів запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту не нижче бакалавра та не проходили військову службу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти