"Говорити немає про що": Пристайко оцінив перспективу обміну послами з РФ

1 лютого 2020, 02:31оновлено 29 лютого 2020, 22:36
Вадим Пристайко назвав причини, з яких Київ поки що не планує призначати посла України в Росії.
Вадим Пристайко
Вадим Пристайко / Фото РБК-Україна

Міністр закордонних справ україни Вадим Пристайко, який не виключає своєї відставки, прокоментував можливість обміну послами між Україною і Російською Федерацією.

Глава МЗС зазначив, що посол – це особистий представник президента України, який їде з певним політичним меседжем.

"На сьогоднішній момент з державою, яка все ще не забрала з нашої території (війська, − Главред) і продовжує вбивати наших хлопців, політично говорити немає про що", − сказав Пристайко в інтерв'ю на телеканалі Україна 24.

відео дня

Він додав, що призначення посла − це чисто політичний крок, а для того, щоби вести переговори з Сергієм Лавровим, "йому досить підняти слухавку і подзвонити мені". При цьому міністр закордонних справ уточнив, що наявність або відсутність посла не заважає консульській частині роботи.

"Є спеціальна форма − так звані тимчасово повірені у справах України в Росії. Консульство працює, рятує громадян", − зазначив він.

Нагадаємо, 10 лютого міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія була б не проти обмінятися послами з Україною.

"Зараз, правда, начебто хтось там згадував про вірогідність рішення президента України Володимира Зеленського повернути послів. Ми не будемо проти", - сказав Лавров.

При цьому він не повідомив, хто може бути призначений на посаду посла Росії в Україні.

У свою чергу, прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що Україна і Росія поки не ведуть предметної розмови про обмін послами, про кандидатури говорити передчасно.

11 лютого в Міністерстві закордонних справ України заявили, що не планують призначати посла в Російській Федерації у зв'язку з продовженням агресії РФ і окупації нею українських територій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти