Політолог назвав головну проблему Богдана

18 лютого 2020, 09:02
Спочатку Богдан забезпечував результат, а потім – Єрмак, поділився експерт.
Експерт вважає, що Андрій Богдан втратив монополію на Володимира Зеленського – Богдан відставка
Андрій Богдан втратив монополію на Володимира Зеленського, вважає експерт / УНІАН

Головна проблема Андрія Богдана на посаді глави Офісу президента Володимира Зеленського полягала в тому, що він втратив монополію на главу держави.

У перші місяці президентства Зеленського Богдан контролював доступ до українського лідера і був найбільш наближеною до нього людиною, розповів політолог, голова Центру прикладних політичних досліджень Пента Володимир Фесенко в інтерв'ю Апострофу.

Співрозмовник підкреслив, що Богдан мав найбільший вплив на Зеленського і забезпечував результат, а президент цінує результативних людей.

"...Головна проблема Богдана була в тому, що він втратив монополію на Зеленського...", – сказав експерт.

Фесенко додав, що в перші місяці президентства Зеленського саме Богдан забезпечував результат. "Він був ідеологом дострокових парламентських виборів, розпуску Верховної Ради...", – заявив політолог.

За його словами, восени результат почав показувати вже колишній помічник глави держави Андрій Єрмак.

"Обмін полоненими у вересні з Росією, потім активні переговори і з росіянами, і з західними партнерами в "нормандському форматі" (Україна, Росія, Франція, Німеччина – Ред.), вихід на паризьку зустріч "нормандського формату". ...другий обмін в кінці року вже щодо ОРДЛО (окремі райони Донецької та Луганської областей – Ред.)", – зазначив співрозмовник.

Експерт підкреслив, що Єрмак також причетний до активної роботи над домовленостями з транзиту російського газу. "Всі ці результативні кейси дуже посилили вплив Єрмака. А це вже, на мій погляд, викликало ревнощі та протидію з боку Богдана", - вважає експерт.

Нагадаємо, Володимир Зеленський 11 лютого своїм указом звільнив Андрія Богдана з посади голови Офісу президента і призначив на цю посаду Андрія Єрмака. Журналісти дізналися, що відставка Богдана – частина човникової дипломатії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти