Записні патріоти на вакцині солідаризувалися з "агентами Кремля"

3 березня 2021, 06:55
Вакцина, яку з радістю зустрічають у всьому світі, в Україні раптово зіткнулася з їдкою критикою.
Президент Зеленський вакцинувався від ковіду / president.gov.ua
Президент Зеленський вакцинувався від ковіду / president.gov.ua

У відповідь на заяви Порошенка, чинний президент Зеленський вакцинувався від коронавірусу "легендарним" Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca. Звісно, це не пряма, а опосередкована відповідь, та й навряд що це реакція на окремі заяви. Швидше, необхідність терміново інформаційно підтримати вакцинацію.

І тут постає найбільша проблема. Очевидно, що безвідповідальність та політиканство, як виявляється, загрожують вакцинації у нас не менше, аніж логістичні труднощі чи затримки з постачанням самої вакцини.

Звісно, очікувати, що всі політичні сили об'єднаються у цей момент було б занадто оптимістично.

відео дня

Якщо ОПЗЖ кинуло останні кілька місяців усі інформаційні ресурси на просування російського "варева" під гордою назвою "Супутник" (та дискредитацію усіх інших вакцин), то навряд чи вони б раптом припинили розказувати байки про вакцинацію, написані спеціально-навченими людьми у Кремлі. Але ж то відомі, офіційно визнані, сертифіковані "агенти Кремля". З ними усе ясно.

А як же ж бути з "патріотами". Вони ж не можуть повторювати наративи "агентів". Ні, вони ж, очевидно, декларуючи євро-атлантичну інтеграцію будуть опиратися на позицію європейських та північноамериканських урядів? Так?

читайте такожВ очікуванні Pfizer: чому в Україні провалюється вакцинація від COVID-19

Але чомусь той самий Covishield нещодавно схвалений для використання у Канаді, зустрічається там радісними реляціми прем'єра Трюдо, який, чомусь, не називає цю вакцину "piece of shit". Мабуть, просто ще не послухав останні новини з України, бідолага.

Тож яка мотивація "патріотичних політиків" влаштовувати подібні перформанси? Усе скидається на те, що останні сумнівні заяви Порошенка - це супровід інформаційної кампанії по довиборам у Верховну Раду на Прикарпатті. Регіон, очевидно, стратегічний. Програвати у ньому не бажано, а тому потрібна "перемога".

Отже, треба закинути "правильні політтехнологічні меседжі", зігравши на страхах середньостатистичного українця.

читайте такожСкисаюча недо-AstraZeneca або панацея: чого чекати від індійської вакцини

Залякування - це ж найкраща виборча стратегія? Ну, принаймні, хтось у нас досі в це вірить. Головне - заперечувати все те, що говорять політичні конкуренти. Сонце сходить на Сході? А ми скажемо, що на Заході. І горді своєю позицією підемо в бій! Вакцина? Гімно! Бо привезена "не тими людьми". Привезли б "ті" - одразу б зцілилася від їхньої аури та почала зцілювати усі хвороби.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти