Порошенко пішов у фекальну тему, говорячи про вакцину від COVID-19 для України

1 березня 2021, 19:20
Експрезидент жорстко пройшовся по організації кампанії з вакцинації в Україні.
Порошенко
Петро Порошенко / Reuters

Колишній президент України, лідер фракції Європейська солідарність Петро Порошенко в ході погоджувальної ради у Верховній Раді назвав індійську вакцину від коронавірусу "гі*ном".

Відзначимо, що спіч екс-"гаранта" в парламенті опубліковано на його каналі на YouTube, причому в якості ілюстрації використаний смайлик фекалій.

"Я щойно повернувся з Прикарпаття, де критична ситуація з точки зору протидії пандемії, захисту людей... На мої запитання, чому відмовляються вакцинуватися (прошу вибачення за непарламентський вислів, що прозвучав з вуст лікаря, який перебуває у відчаї), бо гі*но привезли. І привезли це через корупцію і профнепридатність", - заявив Порошенко.

Він також жорстко пройшовся по організації кампанії з вакцинації в Україні, традиційно звинувативши у всіх гріхах нинішню владу на чолі з президентом Володимиром Зеленським.

Вакцина від коронавірусу CoviShield:

Розробник технології вакцини на аденовірусному векторі - Оксфордський університет і компанія AstraZeneca. Фактично, CoviShield - це та ж "Оксфордська" вакцина, яку для локального індійського ринку випускає SII. Вводиться внутрішньом'язово (дві дози з інтервалом в 28 днів). В кінці 2020 року "Оксфордська" вакцина була схвалена до застосування в Британії та Аргентині.

Вакцинація від коронавірусу в Україні:

  • 24 лютого розпочалася вакцинація від COVID-19 в Україні.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield.
  • 22 лютого Міністерство охорони здоров'я зареєструвало вакцину від Covid-19 Oxford/AstraZeneca (торгова назва CoviShield) для екстреного медичного застосування.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти