Війна проти Кличка може обернутися проблемами для Зеленського

19 травня 2021, 08:45
Якщо Банкова призначить іншого голову КМДА замість Кличка, це означатиме війну.
Виталий Кличко
У будинку, де живе Виталій Кличко, проводили обшуки / УНІАН

Історія з обшуками у будинку, де живе Кличко, нагадує спробу вийти з неприємної ситуації, бо пішов серйозний розголос. Усе-таки 20 озброєних правоохоронців йшли до Кличка – якщо вони б ішли брати когось з іншої квартири, то з такою екіпіровкою вони б уже давно виламали двері і проводили б ті обшуки, а не стояли б у під’їзді.

Тому, скоріше за все, була реакція закордонних "друзів" Кличка і в Офісі президента усі зрозуміли неприємні наслідки для ініціаторів.

На місці Кличка я б цю ситуацію не відпускав. Тим паче, що зараз він перехопив ініціативу після обшуків у структурах КМДА і він може перевести усе в іншу площину. Зараз у Кличка є кілька шляхів. Наприклад зробити офіційну заяву або скликати позачергове засідання Київради щодо політичного переслідування – власне, про це він вже говорив під час його нещодавнього конфлікту зі Шмигалем.

відео дня

Так чи інакше, ця ситуація може стати дуже неприємною для співробітників Офісу президента. Як мінімум, у цій ситуації їх мають позбавити робочих місць, бо єдине пояснення, яке є для цих подій – це можлива конкуренція Кличка для Зеленського на президентських виборах. І у такий спосіб Кличка намагаються дискредитувати або зробити його договіроспроможним.

Київ завжди не давав спокою тим, хто працював на Банковій – починаючи від президентів і закінчуючи тими, хто там працює. Бо хто володіє столицею, той володіє і Україною.

І це можливо, якщо не буде ніякої КМДА, яку свого часу, за часів Кучми створили, аби впливати на обраного міського голову.

читайте такожЧому Банкова пішла війною проти Кличка, і хто в ній переможеТож Банкова може призначити голову КМДА, але тоді це означатиме війну. Кличко так чи інакше переміг у першому турі і якщо Банкова піде шляхом призначення голови адміністрації, то у контексті підтримки Кличка киянами може бути все, що завгодно. І в даному випадку, якщо ситуація йтиме за цим сценарієм, вона буде програшною для Зеленського, бо якщо вони захочуть поставити когось замість Кличка, то тоді може постати питання про дочасні президентські вибори.

І це може стати подвійним ударом. Бо, по-перше, у Віталія Кличка, як і у його брата, хороші особисті стосунки з багатьма серйозними людьми у світі. Тож вони можуть задіяти цей ресурс, який може вилитися у звернення до президента, а також у матеріали про звинувачення у корупції. По-друге, Кличко може зробити звернення до киян, через що на вулиці може вийти багато людей. І у будь-якому разі це може бути неприємно для Зеленського.

Віталій Бала, директор Агентства моделювання ситуацій, спеціально для Главреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти