Кремль готується до війни за воду в Криму

20 березня 2021, 08:43
Путін за час окупації зробив з Криму непотоплюваний авіаносець, оснастивши військових сучасною зброєю.
Крим
Росія почала військові навчання ВДВ в окупованому Криму / Міноборони РФ

Військові навчання російських десантників у Криму - це планова підготовка російських збройних сил до подальших бойових дій. І одночасно це - елемент тиску, який росіяни демонструють як на Сході, так і на півдні України.

Питання існування Криму як російського округу, його життєдіяльності та забезпечення водою стоїть гостро і росіяни вже неодноразово піднімали його офіційно і неофіційно. Однак останнім часом, у зв'язку з тим, що агресивність з боку росіян посилюється, то юридично все перейшло в площину, коли окупант за міжнародними законами відповідає за свої діяння і за забезпечення всім на окупованій території. З усіма витікаючими наслідками, включаючи заборону на подачу води з України на півострів.

Розуміючи, що дипломатичними зусиллями Україна на постачання води не погоджується, то в роботу піде старий путінський підхід – у військовій силі, що на Сході, що в Криму. Адже з точки зору російського керівництва, вирішення цього питання зводиться тільки до початку бойових дій, у разі яких вони спробують захопити інфраструктурні об'єкти, які забезпечують Крим водою. Але навіть якщо це станеться, то вода відразу не з'явиться, так як за 7 років відповідні споруди стали непридатними.

відео дня

читайте такожНапад Росії на Україну з моря вже не врятує Крим від посухиГоворячи про південний кордон, Путін спочатку звинувачував Україну в тому, що вона готова надати Крим для американських військових баз, а насправді сам зробив з Кримського півострова непотоплюваний авіаносець і сухопутну фортецю, оснастивши там за час окупації сучасною зброєю російські війська – повітряні, сухопутні, надводні і підводні.

У відповідь, ЗСУ проводять свої навчання. Прийняття ракетного комплексу "Нептун" на озброєння - це теж крок до того, щоб проводити навчання особового складу та підрозділів, які будуть їх застосовувати. Варто зазначити, що в минулому році вперше з моменту закінчення Другої світової союзниками відпрацьовувалися спільні навчання. Тобто йде напружена військово-політична боротьба, готуються війська, тому що агресивні підходи з боку Путіна не згасають.

Ігор Романенко, генерал-лейтенант запасу, кандидат військових наук, доктор технічних наук, професор, екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, спеціально для головреда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти