При Байдені США будуть миритися з Москвою коштом України

12 березня 2021, 10:09оновлено 13 березня 2021, 17:12
Трамп, незважаючи на звинувачення в "проросійськості", нам дуже допоміг. Демократи ж будуть налагоджувати відносини в обхід інтересів Києва.
Байден, Путін
Джозеф Байден і Володимир Путін / Reuters

Демократи завжди говорять прекрасні слова, "хоч до рани прикладай", але за цими словами часто не стоять ніякі справи.

Наприклад. Санкції, які ввели через анексію Криму США, коли при владі був демократ, були ніякими. Розворот почався тільки після того, як на Донбасі збили малайзійський Боїнг. Америка при Обамі, як і Євросоюз, ввели ембарго на постачання Україні зброї і товарів подвійного призначення, і це ембарго зберігалося аж до 2017 року, хоча Україна не була під санкціями і не була агресором. Це зробив Обама.

Санкції, які ввели американці проти Росії, в довгостроковому періоді, звичайно, були болючими, але при цьому росіянам залишили купу лазівок, які дозволили РФ гратися і тримати економіку на плаву.

відео дня

Демократи є прихильниками підходу "давайте жити дружно". "Перезавантаження" придумав Обама, коли Росія розтерзала Грузію в 2008 році. Грубо кажучи, він запропонував все забути. А Байден був у нього віце-президентом. І я не думаю, що в підходах демократів щось істотно зміниться.

читайте такожПівнічний потік-2 буде добудований, але на умовах СШАВсупереч всім звинуваченням Трампа в проросійськості, саме він дав Україні зброю. За гроші, але дав. Це був суттєвий сигнал для Росії: якщо буде треба, зброя в України буде, і її буде багато. Це послужило гігантським стримуючим фактором для Російської Федерації. Саме Трамп на рік забезпечив зупинку СП-2. Завдяки цьому в 2019 році ми змогли підписати контракт про постачання газу, і нам виплатили $2,5 млрд - Німеччина і Росія зрозуміли, що вони не запустять Північний потік-2.

Я песимістично налаштований щодо політики США по України при Байдені. Швидше за все, Штати будуть шукати союзницьких відносин з Європою, а, значить, підуть на поступки, в першу чергу, Німеччини. Для Німеччини найбільш принциповим є питання Північного потоку-2, і вона буде його дотискати. За наш рахунок.

Яскравий приклад - останні санкції, введені через Навального. Вони просто смішні. Наприклад, американці відмовилися брати участь в будь-яких військових програмах з Росією, але вони і так в них не брали участь. Також вони ввели санкції проти путінських "поплічників", ну і що? Нічого реально не зроблено.

Швидше за все, Штати будуть намагатися вибудовувати відносини з Російською Федерацією на противагу Китаю. Причому робити вони це будуть м'яко.

Трамп активно пресував Китай, в першу чергу, по економіці. Демократи цього робити не будуть, принаймні, поки ми не бачимо таких різких рухів. Трамп не боявся посваритися з іншими країнами, зокрема, виставляв рахунки Німеччині за НАТО, війська хотів виводити звідти і переводити в Польщу, тому що вона виглядала більш надійним союзником.

Крім того, демократи підтримують економіку Російської Федерації. Пішов слух, що американці хочуть заборонити фрекінг в США, і цей слух підняв ціни на нафту і газ у світі. А це дає додаткові доходи Російської Федерації.

Так що демократи будуть нас здавати. При Байдені ми будемо спостерігати продовження "ніякої" політики Обами. Будуть красиві слова і промови в стилі Фукуями. А справ не буде.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти