"Хитрий план" України по Донбасу провалиться, як і всі попередні

11 березня 2021, 06:55
Кремль пре із завзятістю зомбі і змусити переглянути його свою позицію можна тільки силою або здачею українського суверенітету.
Донбас, боєць
В українських умовах можна придумувати скільки завгодно "кластерів", але поки країна слабка, жоден з планів не буде реалізований / УНІАН

Заговорили про "новий мирний план", який, як заявив Андрій Єрмак, розроблений Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною (може, все-таки навпаки?) і переданий Росії для вивчення. І містить цей план загадкові кластери, які як би і приведуть нас до миру на Донбасі...

Розумієте, коли у політиків (не тільки українських!) немає чіткого плану з термінами, відповідальними і ресурсами, то вони починають міркувати про "дорожню карту", що дозволяє зробити вигляд, що план таки є. Коли реалії не тягнуть навіть на "дорожню карту", то з'являються якісь "кластери" та інша незрозуміла риторика з "вчьоними словами".

Але будь-які філологічні хитрощі не скасують факту, що суспільству все одно доведеться пояснювати, що являє собою новий "мирний план", тому що якщо суспільство його не прийме, то реалізувати план не вдасться. І президентський рейтинг взагалі провалиться в мінус. Так чи не простіше почати з такої прозорої розмови хоча б з експертами? А не морочити нам голову кластерами.

відео дня

читайте такожЗагострення до літа: чому Росія стягує танки і військових на Донбас

Кластер, до речі - об'єднання однорідних елементів, які можна розглядати як самостійний об'єкт. Це що, об'єднання "ДНР" (террористическая организация. - ред.) і ЛНР нам мають намір втюхати як самостійний об'єкт у складі України?!

Але головне навіть в іншому.

Насправді, Росія не прийме ніякого мирного плану, крім ними ж і запропонованого, який фактично знищує незалежну Україну.

Тут Кремль пре із завзятістю зомбі. Переломити ситуації можна тільки силою. Об'єднаною силою - економічною, дипломатичною, військовою. Але за сім років наша армія так і не стала сучасною і настільки боєздатною, щоб за лічені дні повернути Україні контроль за держкордоном. Наша економіка стала дотаційною ззовні, відповідно, рівень життя в країні залишається не надто привабливим для шанувальників недоімперії. Ну а українська дипломатія як і раніше далека від ініціативної наступальної креативної позиції.

У цих умовах якісь трекінги і кластери не винаходь, літак без двигуна і крил не злетить.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти