StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Віднесені вітром повернули на HBO Max - що дозняти у фільмі

25 червня 2020, 12:41
Фільм-легенду 20 століття Віднесені вітром повернули назад на HBO Max і додали цілих два ролика, які оперативно зняли за короткий час.
Віднесені вітром 1939
Віднесені вітром 1939 / кадр з фільму

Професор Чиказького університету Жаклін Стюарт записала для Warner Bros та HBO два ролика по фільму Віднесені вітром, щоб згладити расистську критику на адресу фільму і всі історії, оскільки події стрічки, як і оригінального роману відбуваються під час Громадянської війни в США - війни за свободу темношкірих. Про це повідомляє Variety.

У першому ролику професор кіно Жаклін Стюарт пояснює, що історична епоха у фільмі зображена ностальгічно - без згадок про жорстокість системи рабства по відношенню до темношкірих, тобто реальність сильно пом'якшена у порівнянні з тим, що було насправді.

"Фільм показує цей світ через ностальгічний погляд, заперечуючи жахи рабства і расову нерівність. Перегляд Віднесених вітром може бути дискомфортним, навіть болісним.читайте такожВирішена доля фільму Віднесені вітром

відео дня

Однак важливо, що класичні голлівудські фільми доступні для перегляду та обговорення у своєму оригінальному вигляді", - говорить Жаклін у відео.

Жаклін Стюарт також заявила, що через закони про расову сегрегацію темношкірі актори не змогли потрапити на прем'єру Віднесених вітром в 1939, а афроамериканській акторці Хетті Макденіел довелося сидіти окремо від своїх колег по фільму на церемонії вручення премії Оскар.

Як відомо, Макденіел стала першою чорношкірою акторкою в історії, яка одержала Оскар - саме за Віднесених вітром. Вона зіграла Матусю.

Друге відео, яке супроводжує оновлених Віднесених вітром на HBO Max, — це запис з кінофестивалю TCM Classic 2019, на якій протягом години обговорюється складна спадщина фільму, так що тривалість стрічки істотно подовжилася.

Нагадаємо, фільм Віднесені вітром, пропав з відеотеки HBO Max 10 червня в розпал бунтів в США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти