StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Голомозий антигерой вже тут: рецензія на фільм "Чорний Адам"

29 жовтня 2022, 19:57оновлено 30 жовтня 2022, 19:57
В українському прокаті йде новий комедійний супергеройський бойовик від студії Warner Bros - "Чорний Адам" з Дуейном Джонсоном,
Чорний Адам
Дуейн Джонсон у фільмі "Чорний Адам" / Warner Bros.

У глибинах арабських пісків зачаїластя старовинна, але занепала держава Кандак. Як водиться з такими державами, вона занепала давно і цікава тільки своїми цінними копалинами. Точніше, там тільки одне таке - смарагдуватий мінерал Етерній. Тому що в країні давно верховодять іноземні найманці з групи "Інтерганг", які мають намір поклади цього каменю відшукати. У чому їм хоче перешкодити красуня-археолог (Сара Шахі) з соратниками. У неї найманці вбили чоловіка, але залишився живим син (Бодхі Сабонгуй) ‒ задрот і фанат коміксів.

І тут, як на замовлення, в стародавній і зруйнованої гробниці вони викопують лисого здорованя в залишках чорного костюма (Дуейн "Скеля" Джонсон). Той каже, що його звуть Тет-Адам і він пробув в ув'язненні кілька тисяч років. І негайно починає встановлювати справедливість - дуже крутими методами.

Навряд чи, звичайно, "Скеля" Джонсон в цьому прямо зізнається, але він напевно люто заздрив Райану Рейнольдсу, який роками мріяв втілити на екрані свого персонажа Дедпула. І зробив це тріумфально, осоромивши ніс критикам і голлівудським продюсерам, які твердили роками ‒ "Не дамо грошей на фільм про антигероя, що матюкається". Штука в тому, що у Джонсона мрія була схожа ‒ зобразити в кіно свого улюбленого персонажа коміксів DC ‒ чорного Адама (щось середнє між чаклуном і Суперменом). Але, благо, завзятості йому було не позичати, а касові успіхи останніх робіт актора надавали йому все вагу в очах продюсерів. І ось, на екрани вийшов "Чорний Адам".

Режисером став іспанець Жауме Кольетт-Серра, з яким Джонсон, очевидно, спрацювався на зйомках недавнього діснеївського "Круїзу до джунглів". Втім, з перших хвилин зрозуміло, що того просто зв'язали по руках і ногах, дуже жорстко поставивши умови зйомки. Мовляв, тут рапіда і слоу-мо дати в дусі раннього Зака Снайдера, тут погоню автомобільну вставити в дусі Майкла Бея (але дешевше), а тут додати простецького гумору в дусі, скажімо, "Аквамена". І це не кажучи про те, що обов'язково потрібно було засвітити для широкої публіки DСшних персонажів (Людини-яструба, Доктора Фейта, Крушителя атомів) ‒ і без різниці, потрібні воно за сюжетом чи ні.

Загалом, як то кажуть, все стандартно. Видовище вийшло бадьоре і динамічне. Особливо, якщо у глядача вистачить кмітливості відключити мізки на час перегляду і не вдумуватися в нестикування сюжету. Ясна річ, що "Скеля" – це сонце, а всі інші персонажі – як планети. Більш-менш помітний тільки Пірс Броснан в ролі Доктора Фейта, але було б дивно якби колишній Джеймс Бонд загубився на екрані (харизми і досвіду у актора з лишком).

Чорний Адам

Підсумовуючи - "Чорний Адам" навряд чи розчарує фанатів коміксів (крім зовсім вже упертих) і повинен сподобається звичайній публіці, яка заглянула в кінозал похрумтіти попкорном під яскраве видовище.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти