StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Полювання сміливих чорних жінок: рецензія на фільм "Королева-воїн"

5 жовтня 2022, 20:00оновлено 6 жовтня 2022, 11:31
6 жовтня в український прокат виходить яскравий історичний екшн "Королева-воїн" з володаркою "Оскара" Віолою Девіс у головній ролі.
Королева-воїн
Віола Девіс у фільмі "Королева-воїн" / Sony Pictures

XIX століття. Далека африканська країна Дагомея і її король Гезо (Джон Бойега) процвітає - продаючи своїх одноплемінників і взятих в полон в бою жителів сусідніх країн. Військові успіхи і оборону забезпечують загони суворих жінок Агоджі. На чолі них стоїть генерал Наніска (Віола Девіс) - жінка зі сталевим поглядом і непростою долею. Як водиться-на державу точать зуби злісні сусіди з королівств Ойо, які хочуть сісти, що називається, на фінансові потоки і самим продавати рабів португальцям. В цей же час до складу загонів Агоджі надходить юна бунтарка Наві (Сусо Мбеду) - яку вигнали з дому за відмову виходити заміж. Її тут же беруть під крило суворі войовниці - Ізоги (Лашана Лінч) і Аменза (Шейла Атім).

Часом забавно закручується голлівудський уроборос. Мегауспіх екранізації марвелівського коміксу "Чорна пантера" (який був неабиякою мірою натхненний історією Дагомеї, а тема з жінками-войовницями так і зовсім була взята без змін майже) викликав до життя фільм, який, власне, весь присвячений цим своєрідним амазонкам-Агоджі.

Головна удача "Королеви-воїна" - це те, що на основну роль вдалося заманити оскароносну Віолу Девіс. У свого, досить картонно і шаблонно написаного персонажа, вона реально вдихнула життя. Інші удачі-це, загалом-то, поки не дуже замилений в кіно Африканський сеттинг і постановка боїв (прямо шкода, що їх не так і багато в загальному хронометражі).

В іншому, кіно явно пробуксовує. Бойеге особливо і не дають розвернутися в його ролі (він зображений класичним і недалеким мужланом). Плюс творці фільму навіть і не приховують, що відверто кладуть з приладом на історичну правду заради краси кадру і його "повісточки". І, мабуть, на догоду глядачкам додали ще мелодраматичну лінію між героїнями Девіс і Мбеду - прямо чи то з сиропних романів Діккенса, чи то взагалі з індійського кіно.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти