StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

"Що це було - мабуть НЛО": рецензія на фільм "Ні"

21 серпня 2022, 20:21оновлено 23 серпня 2022, 12:14
В український прокат вийшов новий фільм Universal Pictures і режисера Джордана Піла-науково-фантастичний хоррор і вестерн "Ні".
Ні
Деніел Калуя у фільмі "Ні" / Universal Pictures

На віддаленому ранчо під Голлівудом живе сім'я - небагатослівний ковбой про Джей (Деніел Калуя) і його сестра-нехлюйка Емеральд (Кеке Палмер). Вони розводять коней спеціально для зйомок кінофільмів, але, після таємничої загибелі батька (його вбила залізяка, що впала з неба) справи йдуть не дуже. І їх мало не єдиний клієнт - Брайан (Стівен Ен) - колишня дитина-зірка ситкомів), а зараз - власник великого ковбойського шоу і парку атракціонів. Як раптом над ранчо починає літати якийсь незрозумілий космічний об'єкт і творити всякі лиходійства. Брат з сестрою вирішують його зняти, відео - продати і поправити свої справи. Загалом ніщо не зупинить помилку, час якої настав.

У Джордана Піла напевно одна з найцікавіших і незвичайних кар'єр в Голлівуді 2010-х. Адже він спершу став успішним коміком у складі дуету "Кей і Піл", а потім, досить несподівано прийшов до продюсера Джейсону Блума з ідеєю хоррора "Геть". Фільм був зроблений за копійки, став дуже успішним, зібрав масу грошей і премій. Наступний його фільм, "Ми", був уже дорожче, але теж відмінно пройшов в прокаті і отримав хорошу критику. Але потім " пив "відволікся на дуже амбітний проект - черговий перезапуск легендарного американського телесеріалу-антології "Сутінкова зона" (який, правда, протримався всього два сезони). І, як видно по "Ні", самому його дорогому і амбітному фільму, дуже сильно перейнявся тамтешнім жанровим вінегретом - з упором на жахи і наукову фантастику.

Ні

Скажемо відразу - Піл точно здивує тих глядачів, які йдуть на його новий фільм чекаючи приблизно все теж, що і в "Геть", і "Ми". Тобто, скажімо так, міцного хоррора з соціальним порядком. Безперечно, все це в "Ні" присутнє, але дуже сильно поховано під іншими темами.

Взагалі ж, жанрову своєрідність "Ні" дуже і дуже важко визначити - тут і фантастика, і жахи, і виробнича кінодрама, і навіть вестерн (останнє особливо іронічно, враховуючи, що всі три головних героя фільму - Чорношкірі і кореєць).

Величезна удача фільму - те, що Пілу вдалося залучити штатного в останні роки оператора Нолана - Хойтема ван Хойтема. Такої соковитої картинки (особливо в нічних сценах) бачити на великому екрані давно не доводилося. І вона дуже допомагає не відривати очей від екрану і стежити за перипетіями, скажімо так, вкрай нерівномірного сюжету.

Підсумовуючи, скажімо - "Ні" це точно не той фільм, на якому можна безтурботно хрустіти попкорном і запивати колу. Але ось тим глядачам, які люблять заплітати собі звивини незвичайним видовищем і невідривно дивитися на екран - "Ні" строго рекомендується до перегляду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти