StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як можна мочити Манту: рецензія на фільм "Аквамен і загублене королівство"

23 грудня 2023, 20:00оновлено 25 грудня 2023, 12:22
В українському прокаті йде новий супергеройський бойовик з всесвіту DC Comics - "Аквамен і загублене королівство" з Джейсоном Момоа в головній ролі.
Аквамен
кадр з х/ф "Аквамен і загублене королівство" / Warner Bros Discovery

Брутальний здоровань Артур Каррі - він же Аквамен (Джейсон Момоа) став розсудливим, завів разом з подружкою мірою (Ембер Херд) синочка і в перервах між його вихованням намагається правити Атлантидою. Але тут знову дає про себе знати його старий недруг "Чорна Манта" (Яхья Абдул-Матін II), який уклав договір з ктулхианского виду чудовиськами. Ті видали йому зловісний тризуб, щоб той міг розквитатися з Акваменом (ну і походячи знищити світ). Королю Атлантиди нічого не залишається, окрім як звернутися за допомогою до свого ворога і зведеного брата Орма (Патрік Вілсон), який мотає термін за свої злодіяння десь в пустелі і укласти з ним перемир'я - мовляв, лиходія Манту потрібно намочити здолати якомога швидше.

2023 рік напевно увійде в історію кіно, як рік якщо не остаточного краху супергеройського кіно, то вже точно серйозної його поразки. Практично жоден фільм такого жанру не став тріумфатором прокату (як то постійно було в колишні роки). І якщо у Marvel в 2023-му був хоча б один успішний у глядачів фільм ("Вартові Галактики 3") то у їх повсякчасних конкурентів з DC провал йшов за провалом - і "Флеш", і "Синій жук".

Взагалі ж, кінокоміксний всесвіт DC ніби хтось прокляв - адже з самого початку її створення на початку 2010-х її постійно стрясали скандали, материнська компанія Warner Bros. двічі змінювала власників і відповідно, керівництво. Що вже тягло постійні перезйомки і постійні зміни в уже готові фільми.

Аквамен

Власне, сиквел "Аквамена" теж став жертвою цих пертурбацій (не кажучи вже про те, що він за фактом став заключним фільмом DC, знятим за коміксами - перед масштабним перезавантаженням, яке робитиме втікач зі стану Marvel Джеймс Ганн - хоча спочатку таким не планувався. Та й на студії явно підрізали крила режисерові - відомому хоррормейкеру Джеймсу Вану (франшизи "Пила", "закляття", "Астрал"). Якщо в першому "Аквамені" він досить вдало перемежовував жарти і спецефектні битви досить моторошними як для підліткового рейтингу сценами, то в сіквелі залишилися тільки перших два компоненти, які досить швидко набридають.

У кращі свої моменти другий "Аквамен" нагадує екранізацію якогось роману Жюля Верна (тим більше, що тут і тисячі льє під водою, і таємничий острів є), а в гірші - утрєннік для середнього шкільного віку, який грають похмільні артисти.

Момоа, як завжди, потужний і харизматичний. І Вілсон - теж, тим більше що для фільму він явно підкачав собі прес і м'язи. Але ні хімії, ні бромансу у них з Момоа Так і не виходить особливих. Абдул-Матін, таке відчуття, зрозумів одну думку - мовляв," Шрам на морді — прикраса грубих чоловіків " і тому більшу частину сцен просто корчить страшні пики. У інших артистів, навіть дуже іменитих типу Ніколь Кідман, ролі і зовсім службові.

Аквамен

Підсумовуючи-фінальний акорд коміксного кіновсесвіту DC у вигляді другого "Аквамена" вийшов дуже змазаним. Але навряд чи тут багато провини творців фільму і акторів.

Дивіться на відео трейлер фільму "Аквамен і загублене Королівство":

Вас можуть зацікавити такі матеріали:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти