"Голову паморочить сніжок, білий смішний порошок": рецензія на фільм "Ведмідь під кайфом"

4 березня 2023, 19:36оновлено 31 березня 2023, 10:49
В українському прокаті з цього тижня йде свіжа чорна комедія "Ведмідь під кайфом" - фантазія, натхненна реальними подіями.
Ведмідь під кайфом
Ведмідь під кайфом / Universal Pictures

Середина 1980-х.США завдяки персонажами типу Пабло Ескобара по вуха в кокаїні. Наркокур'єр, намагаючись сховатися від правоохоронців на маленькому літаку, викидає кілька сумок з кокаїном в ліси Джорджії і гине, стрибнувши з парашутом. На біду всіх оточуючих, одну з сумок знаходить місцевий ведмідь, об'їдається отрутою і негайно починає влаштовувати оточуючим кривавий план "Шатун".

У цей самий час суворий наркобарон (остання роль Рея Ліотти) відправляє своїх недоумкуватих підручних (Олден Еренрайк і О'Ши Джексон-молодший) знайти викинутих кокаїн. І в цей самий ліс йдуть прогулювати школу хлопчик з дівчинкою (Крістіана Конвері і Бруклін Прінс). За ними відправляється перелякана мати дівчинки, медсестра Кері Расселл. І це не кажучи вже про випадкових туристів і працівників Національного природного парку, в якому бешкетує обдовбаний ведмідь.

"Ведмідь під кайфом" - з одного боку, проект логічний для нинішньої політики студії Universal, у якої є величезна франшиза-локомотив "Форсаж" і безліч проектів з відносно невеликими бюджетами, але з цікавими сюжетами. З іншого боку, автор фільму, актриса і режисер Елізабет Бенкс раніше була відома трилогією музичних мелодрам "Ідеальний голос" і недавнім рімейком "Ангелів Чарлі". І ніхто очікував від неї люту черноюморную комедію з рейтингом "18+" - з матюкою, кровищею і наркотиками.

Фільм, що цікаво, заснований на реальній історії, з якої, правда, сценаристи залишили тільки зав'язку з невдахою-наркокур'єром і ведмедем, який знайшов сумку з кокаїном. Решта - плід буйної фантазії творців кіно.

Ведмідь під кайфом

Проте, "Меведь під кайфом" вдався на славу. Фільм рясніє похмурими жартами, річками крові і відірваними кінцівками. Тому, загалом-то, особливо чутливим особистостям на нього краще не ходити, а переглянути, скажімо, "Титанік" зайвий раз. Всім іншим повнолітнім глядачам, які люблять полоскотати собі нерви і глумливо посміятися в хорошій компанії "Кокаїновий ведмідь" строго рекомендується до перегляду.

Інші матеріали по темі: