StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Його бумбастік - просто фантастік: рецензія на фільм "Крід III: Спадщина Роккі Бальбоа"

3 березня 2023, 19:05оновлено 31 березня 2023, 10:49
В український прокат виходить спортивна драма "Крід III: Спадщина Роккі Бальбоа", що є частиною легендарної франшизи "Роккі".
Крід
"Крід 3" / Warner Bros. Pictures

Адоніс Крід (Майкл Б.Джордан) у важкому бою закінчує кар'єру і йде з рингу чемпіоном - насолоджуватися успіхом, готувати нових боксерів і насолоджуватися сімейним життям з дружиною Бьянкою (Тессою Томпсон) і глухонімою дочкою Амарою (Міла Девіс-Кент). Але раптом в його життя вривається минуле-друг дитинства Деміен (Джонатан Мейджорс) виходить з в'язниці і вимагає "повернути боржок". Мовляв, колись він був талановитий і мав всі шанси став чемпіоном, але пішов по стежці криміналу, а тепер хоче все надолужити. І Адоніс повинен йому допомогти. Загалом, гонг звучить і боксери виходять на ринг.

Коли в 2015 році Сильвестр Сталлоне і продюсери вирішили запустити спін-офф мертвої на той час боксерської франшизи "Роккі", то це виглядало не найвдалішою ідеєю. Адже на той час, здавалося, з неї видоїли всі соки (і фактичний провал шостої частини це тільки підтвердив). Проте, успіх перевершив всі очікування. І запустив в голлівудську стратосферу кар'єри режисера Райана Куглера і виконавця головної ролі Майкла Б.Джордана - до них практично відразу прийшли продюсери з Marvel і запросили робити мегаблокбастер "Чорна пантера". Взагалі ж серія фільмів "Крід" реально стала кузнею кадрів для марвелівських фільмів.

Крім Джордана і Куглера, там успішно знімалася Томпсон і ось тепер Мейджорс ("Людина-мураха і Оса: Квантоманія" з його участю вийшла тільки на пару тижнів раніше "Кріда 3").

Новий фільм став дебютом Джордана як режисера - і тут відразу можна сказати, що дебютом гарним. Всі складові хорошого боксерського фільму є - яскрава картинка, потужно зняті сцени боїв (включаючи слюні, що летять у рапіді та криваві бризки після ударів), бадьорі саундтрек з монтажем і трохи мелодрами (сімейної, все як годиться). Ну і вперше за всю майже півстолітню історію франшизи "Роккі" Сильвестр Сталлоне ніяк в принципі не бере участі - і це ніяк не позначається на загальному результаті.

Крід

Джордан, як-то часто буває, коли режисер грає в своєму фільмі головну роль, не став випинати свого персонажа і цілком дає розкритися Мейджорсу. А у того достатньо харизми і негативного чарівності, щоб йому співпереживали глядачі.

Підсумовуючи - кіно у своєму жанрі вийшло міцне. І рекомендується до перегляду всім фанатам і франшизи "Роккі" і просто спортивного кіно.

Інші новини по темі:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти