Дай, пес, на щастя лапу мені: рецензія на мультфільм "DC Ліга Суперулюбленців"

31 липня 2022, 21:12оновлено 3 серпня 2022, 23:17
В українському прокаті йде новий супергеройський мультфільм проізводста студії Warner Bros - "DC Ліга Суперулюбленців".
Суперпитомцы
"DC Ліга Суперулюбленців" / Warner Bros

У Привільному гігантському місті Метрополісі живе собі Супермен (Джон Красінскі) і його говорять юберпес – Крипто (Дуейн Джонсон). Здійснюють подвиги, рятують людей сотнями, ходять напівсонні вранці на прогулянку – рутина в загальному. Але ідилію порушує роман Супермена з красунею-репортеркою Лоїс Лейн (Олівія Вайлд). Пес смертельно ображений і мало не гавкає:"Жінки нам не треба". Але тут раптом розкручується підступна супергеройська змова, яка виводить з гри і Супермена, і його напарників з Ліги Справедливості. І одвічний головний лиходій Метрополіса Лекс Лютор (Макс Марон) начебто ні до чого. І Крипто залишається зі смертельною небезпекою - і допомоги начебто чекати нізвідки. Доводиться збирати команду тварин і виходити на стежку війни.

Якщо Кіновсесвіт DC і студії Warner Brothers як і раніше лихоманить і смикає з боку в бік, то її мультиплікаційна версія навпаки ‒ зразок спокою, продуманої концепції і успішних експериментів. Вже майже два десятки років ворнерівські мультиплікатори дають відмінний продукт - бо жорстких рамок вікового рейтингу і творчих органіченій перед ними, очевидно не ставлять. Правда, в основному, супергеройські Мультфільми від DC раніше, в основному, виходили для домашнього перегляду. А "DC Ліга Суперулюбленців" - навпаки, має дитячий рейтинг і виходить в кінотеатрах і для самого широкої аудиторії.

Відразу можна сказати ‒ захід творців на поле дитячих мультфільмів однозначно вдався. До них немає ні питань ні по картинці ‒ соковитій і яскравій ‒ ні по жартах. Гумор взагалі - найкраще, що є в стрічці. Задоволеними залишаться і діти, і дорослі фанати коміксів (давно їх кумирів так беззлобно, але влучно не стібали). Притому що супергерої - напівбоги-другорядні герої, а не панують тварини. Дуже вдалою вийшла спайка зарозумілого, але доброго і побитого життям пса-мізантропа Ейса (Кевін Харт). Але їх, звичайно, однією лапою уделивает головна лиходійка ‒ сміховинно божевільна лиса морська свинка Лулу (Кейт Макіннон). Інші тварини, в загальному, поступаються їм тільки по хронометражу, але ніяк не по сміховинності.

Суперпитомцы

взагалі мультфільм буквально з перших хвилин бере ураганний темп і буквально не дає глядачеві продихнути ‒ практично для самого кінця.

Підсумовуючи - "DC Ліга Суперулюбленців" вийшов ідеальним літнім кінорозвагом. На ньому ні занудьгують ні діти, ні їхні батьки, ні фанати коміксів. І все півтора з лишком години мультфільму пролетять реально зі швидкістю Супермена, що летить над планетою