StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Жовтизна зникне вмить: як відбілити пластик без зайвих зусиль

13 серпня 2024, 02:43
2463
Пожовтіння пластику є природним і неминучим процесом, але існують способи, які можуть допомогти відновити його колишню білизну.
Жовтизна зникне вмить: як відбілити пластик без зайвих зусиль
Як відбілити пожовклий пластик на підвіконні, холодильнику та інших поверхнях / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Білий пластик з часом може жовтіти під впливом різних факторів: ультрафіолетового випромінювання, високих температур, жирів, пилу та інших забруднень. Хімічні реакції з повітрям і іншими компонентами можуть також змінювати колір пластика.

Причина пожовтіння пластику може відрізнятися від предмета до предмета, але загалом це лише ознака того, що предмет регулярно використовується або старіє, коли стоїть у вашому домі. Цей процес є природним і неминучим, але існує кілька ефективних способів, які повернуть пластику колишню білизну.

Якщо вас цікавлять поради, які допоможуть повернути білизну одягу, прочитайте матеріал Главреду: Шкарпетки будуть як нові: чоловік поділився лайфхаком, як відбілити старі шкарпетки.

відео дня

Чи можна відбілити пожовклий пластик

Відбілити пожовклий пластик цілком можливо. Існує багато народних і професійних засобів, які допоможуть впоратися з цією проблемою. Вибір засобу залежить від типу пластику, ступеня пожовтіння та місця забруднення. Важливо розуміти, що успіх процедури також залежить від рівня пожовтіння і типу пластика.

Який засіб вибілює пластик

Найбільш ефективними засобами для відбілювання пластику є:

  1. Перекис водню. М'який і безпечний засіб, який можна використовувати для більшості типів пластику. Просто нанесіть перекис водню на пожовклі ділянки і залиште на деякий час.
  2. Лимонна кислота. Ефективно видаляє жовтизну з пластику. Можна використовувати як лимонну кислоту в чистому вигляді, так і сік лимона.
  3. Оцет. Добре справляється з важкими забрудненнями. Однак, перед використанням оцту, перевірте його дію на невеликій ділянці пластику.
  4. Господарське мило. Ефективно видаляє жирні плями і жовтизну. Розчиніть мило у воді і нанесіть на пожовклі ділянки.
  5. Спеціальні засоби для чищення пластику. У магазинах побутової хімії можна знайти спеціальні засоби для чищення пластику, які ефективно видаляють жовтизну.

Як відбілити пластик на побутовій техніці

Один із безпечних для харчових продуктів способів видалення жовтих плям із пластикових приладів — використання саморобної суміші. The Sun рекомендує використовувати розчин із рідини для посуду та цукру, але ще кращим варіантом є харчова сода. Харчова сода має абсорбуючі властивості, які можуть допомогти видалити мінерали, що спричиняють плями, та інші домішки з пластикових приладів, щоб допомогти відновити їх яскравий білий вигляд.

Змішайте харчову соду з водою, щоб отримати густу пасту, а потім втирайте її в пластик за допомогою серветки. Ретельно потріть прилад, потім залиште пасту на кілька хвилин. Потім промийте його під проточною водою.

Якщо вам потрібно відчистити більший прилад, наприклад холодильник або посудомийну машину, або прилад, який не контактує безпосередньо з їжею, ви можете використовувати сильніший засіб для чищення. Розчин відбілювача може бути дуже швидким і ефективним у видаленні будь-яких жовтих або вікових плям на білому пластику.

Вам потрібно розбавити відбілювач, щоб запобігти пошкодженню пластику. Співвідношення: 1 столова ложка відбілювача на 1 склянку води. Одягніть рукавички і протріть цією сумішшю ваш пожовклий пластик. Залиште на кілька хвилин, потім промийте водою.

Як відбілити пожовклий пластик на підвіконні

Для відбілювання пластику на підвіконні можна використовувати ті ж засоби, що і для інших пластикових поверхонь. Однак, якщо підвіконня сильно забруднене, може знадобитися кілька процедур:

  • Перед використанням будь-якого засобу обов'язково перевірте його дію на невеликій ділянці пластику.
  • Не використовуйте абразивні матеріали, які можуть пошкодити поверхню пластику.
  • Після чищення ретельно промийте пластик водою.
  • Для досягнення кращих результатів процедуру відбілювання можна повторити кілька разів.
Універсальний засіб для чищення
Універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

The Sun

The Sun.co.uk - це онлайн-видання найбільшої британської газети і члена британського регулятора преси IPSO. The Sun прагне до найвищих стандартів точності у своїх репортажах і продовжує інвестувати в оригінальну журналістику в друкованих виданнях і в Інтернеті, йдеться на сайті видання.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти