StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Навіщо потрібно поливати смородину окропом - інструкція від досвідченого садівника

7 квітня 2024, 17:02
1703
Для обробки 2-3 дорослих кущів потрібно приблизно 1 відро окропу.
Навіщо потрібно поливати смородину окропом
Навіщо потрібно поливати смородину окропом / Колаж Главред, фото: pixabay.com

З приходом весни у багатьох людей виникають важливі завдання в саду, серед яких обробка ягідних кущів, включно зі смородиною. Один зі старих, але перевірених методів захисту цієї рослини - полив кущів окропом.

Коли треба поливати окропом смородину?

Для максимальної ефективності процедури ошпарювання окропом, слід проводити її в період, коли чорна смородина ще не прокинулася, і бруньки на кущі тільки починають наливатися соком.

Яка користь від смородини?

Вона зміцнює імунітет, знищує хвороботворні бактерії, знімає жар і біль, прискорює одужання. Пектини, що входять до складу смородини, зв'язують токсини, важкі метали й радіонукліди, усувають інтоксикацію організму, що дає змогу підвищити ефективність лікування в разі отруєнь.

Оптимальний час для цього - кінець лютого або початок березня. Це дає змогу запобігти пошкодженню рослини та домогтися максимального ефекту від обробки.

Навіщо поливати кущі окропом?

Окріп - це екологічно безпечний спосіб захисту смородини від шкідників і паразитів. Обробка кущів окропом допомагає запобігти ураженню попелиць, кліщами, захищає рослини від мурах і збільшує їхній імунітет до грибкових захворювань, каже автор YouTube-каналу "Дім та присадибна ділянка".

Цей метод також сприяє оздоровленню кущів, підвищує їхню стійкість до негативних зовнішніх чинників і стимулює "внутрішній захист" рослини.

Як правильно обробити кущі смородини окропом?

Перед обробкою слід обрізати сухі та мляві гілки смородини. Потім кущ потрібно підв'язати, щоб полегшити процес ошпарювання. Рекомендується також покрити землю навколо куща, щоб уникнути пошкодження коренів.

Підготуйте відро з гарячою водою температурою від 70°C до 80°C. Ошпарювання проводиться лійкою, рівномірно обливаючи гілки зверху вниз. Процедуру необхідно провести швидко, щоб не пошкодити рослину. Для обробки 2-3 дорослих кущів потрібно приблизно 1 відро окропу.

Дивіться відео про те, як поливати смородину окропом:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти