StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як прибрати сильний вапняний наліт в унітазі: зникне за лічені секунди

2 серпня 2024, 15:16
8070
Очищення вапняного нальоту з унітазів може залишитися в минулому, якщо у будинку є ефективні миючі засоб.
Як прибрати сильний вапняний наліт в унітазі: зникне за лічені секунди
Як швидко видалити вапняний наліт / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Як вивести вапняний наліт в унітазі, адже він може накопичуватись нижче ватерлінії і тоді його важче буде видалити. Деякі фахівці із прибирання пропонують використовувати ніж, щоб зішкребти товстий вапняний наліт, тоді як інші виступають за використання сильнодіючих, але шкідливих засобів для чищення із подальшим очищенням, щоб позбутися будь-яких залишків.

Досвідчені господині пропонували використати напій Coca-Cola та білий оцет, адже ці продукти мають недорогу ціну та нетоксичний інгредієнт, який розчиняє вапняний наліт, передає Express.

Як можна видалити вапняний наліт

  • Найпопулярнішим методом видалення вапняного нальоту є використання харчової соди. Якщо ви хочете очистити ванну чи раковину, то варто нанести на поверхню соду. Перед цим її потрібно розвести із водою, щоб отримати стан пасти. На забрудненому місці таку пасту необхідно залишити на 10 хвилин, а потім ретельно витерти губкою і змити.
  • Якщо на поверхні ванни ви помітили плями від жовтого нальоту, тоді вам варто використати відбілювач для білизни, але злегка потрібно розбавити водою. Розчин потрібно наносити на проблемні місця, після того змиють водою.
  • Однак, якщо на вашій ванній сильні плями вапняного нальоту, тоді потрібно додати у воду трохи нашатирного спирту. Необхідно наносити розчин на поверхню та залишити його на 10 хвилин, а потім ретельно змити гарячою водою.
Універсальний засіб для чищення
Як зробити універсальний засіб для чищення / Інфографіка: Главред

відео дня

Як запобігти нальоту на душовій кабіні?

Щоб уникнути появи вапняного нальоту, який утворюється на внутрішньому боці скла, після кожного приймання душу скло потрібно витирати зверху донизу гумовим скребком або тканиною. Категорично не рекомендується застосовувати щетинні щітки, оскільки вони дряпають скляну поверхню.

Чого боїться вапняний наліт в унітазі

Щоб знищити вапняний наліт в унітазі варто взяти столовий оцет і рясно полити його на відкладення нальоту. Краще таку процедуру робити ввечері, адже розчин має пробути цілу ніч на стінках унітазу. Вранці варто змити водою і видалити залишки нальоту йоржиком. Деякі господині використовують замість оцту Кока-Колу.

Одним із дієвих методів очищення унітазу від нальоту є використання лимонної кислоти. Вам знадобиться 2 пакетики лимонної кислоти: один потрібно розчинити у бачку, а інший висипати на стінки унітазу. Це все потрібно залишити на 3 години. Лимонна кислота ефективно розм'якшить вапняний наліт, який потім варто ретельно почистити щіткою.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти