StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Ви весь час чистили зуби неправильно: експерти вказали на поширену помилку

2 грудня 2023, 03:32оновлено 2 грудня 2023, 14:09
Ви можете думати, що опанували мистецтво чищення зубів зубною ниткою, але, ймовірно, припускаєтеся поширеної помилки, яка може завдати багато шкоди.
Ви весь час чистили зуби неправильно: експерти вказали на поширену помилку
Як правильно чистити зуби ниткою - експерти розповіли ключові правила / Колаж Главред, фото: УНІАН

Чищення зубів зубною ниткою є частиною нічної рутини більшості людей, але виявляється, що ви, ймовірно, робите це неправильно.

Порядок використання зубної нитки та щітки часто не враховується, і це може завдати більше шкоди, ніж користі. На думку експертів, спочатку слід користуватися зубною ниткою, а потім чистити зуби щіткою, а не навпаки.

Проблема з використанням зубної нитки в тому, що бактерії та їжа, які потрапляють на неї, залишаються в роті до наступного разу, коли ви почистите зуби щіткою. Це означає, що ви, можливо, лягаєте спати із залишками зубного нальоту, які залишаються твердіти, пише Mirror.

відео дня

"Однак, коли ви використовуєте зубну нитку, а потім чистите зуби щіткою, ці частинки видаляються з порожнини рота", - стверджують експерти Healthline. "Як результат, у роті утворюється менше зубного нальоту, і ви маєте менший ризик розвитку захворювань ясен. Фтор, що міститься у вашій зубній пасті, також краще виконує свою роботу із захисту зубів, коли частинки спочатку видаляються".

Якщо вам цікаво дізнатись більше про ключові правила із чищення зубів і гігієни ротової порожними, рекомендуємо звернути увагу на наш матеріал: До чи після сніданку: стоматолог розповів, коли правильно чистити зуби.

Зубна нитка також може спричинити проблеми зі здоров'ям, якщо ви використовуєте її неправильно. Агресивна або занадто швидка чистка може завдати шкоди вашим яснам і викликати подразнення. Також не потрібно користуватися зубною ниткою частіше одного разу на день, оскільки це може призвести до пошкодження тканин.

Експерти також звернули увагу на ще одну поширену помилку - люди полощуть рот після того, як почистили зуби зубною ниткою і щіткою. Це фактично змиває фтор - мінерал, що додається до більшості зубних паст і допомагає зміцнити зуби.

"Ви хочете, щоб фтор, який міститься у вашій зубній пасті, залишався на зубах якомога довше, - додає Healthline. "Тож боріться з бажанням прополоскати зуби водою одразу після чищення".

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти