StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

До чи після сніданку: стоматолог розповів, коли правильно чистити зуби

30 жовтня 2023, 11:51
Експерт детально розповів, коли потрібно чистити зуби.
Коли потрібно чистити зуби до або після сніданку
Коли потрібно чистити зуби до або після сніданку / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Стоматолог Джей Джоші розповів про жахи чищення зубів перед сніданком і пояснив, чому чищення зубів після сніданку є єдиним вірним способом.

"Якщо ви не чистите зуби після сніданку, може виникнути кілька проблем зі здоров'ям порожнини рота", - передає слова доктора Express.

Фахівець зазначив, що під час сніданку в роті можуть залишитися частинки їжі і цукру, а це саме те, на чому розмножуються бактерії в роті.

відео дня

"Ці бактерії утворюють наліт, липку плівку, яка, якщо її не видалити, може призвести до карієсу та захворювань ясен", — пояснив доктор Джоші.

Наліт створює кислоти, які можуть руйнувати зубну емаль, що з часом може призвести до карієсу. Крім того, зубний наліт дратує ясна, що може призвести до захворювань ясен і неприємного запаху з рота.

"Частинки їжі та бактерії, що залишилися в роті після сніданку, можуть сприяти появі неприємного запаху з рота", — підтвердив доктор Джоші.

Звичка чистити зуби першим ділом вранці, перед сніданком, також може сприяти підвищенню чутливості зубів.

Наприклад, тим, хто вважає за краще чистити зуби, наприклад, під час прийняття душу, не рекомендується цього робити. Чистячи зуби після сніданку, ви можете бути впевнені, що здоров'я порожнини рота покращиться.

Однак є застереження, бо кисла їжа може тимчасово розм'якшити зубну емаль, тому чистити зуби рекомендується не менше ніж через 30 хвилин після їжі.

"Зачекайте приблизно 30 хвилин після їжі, щоб ваша слина допомогла нейтралізувати кислоти та ремінералізувати зуби, зменшуючи ризик пошкодження", — пояснив стоматолог.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти