StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Усуньте накип у пральній машині за допомогою звичайного кухонного інгредієнта

8 березня 2024, 13:36
Раз на шість місяців використовуйте цей засіб, і машинка буде чистою.
Усуньте накип у пральній машині за допомогою звичайного кухонного інгредієнта
Як позбутися вапняного нальоту в пральній машині/ Колаж Главред, фото vencon.ua

Усі ми знаємо, як важко видалити накип із пральних машин, але, на щастя, існують засоби, які можна використовувати для вирішення цієї проблеми.

Накип утворюється через кальцій і магній, що залишаються після випаровування жорсткої води, і може вражати більшість побутових предметів і приладів, включно з пральними машинами. Дослідження, проведене брендом побутової техніки AEG, показало, що кожен десятий британець не знав, що пральні машини можуть постраждати від накипу, а майже половина з них зізналася, що ніколи не чистили свої машини від накипу, пише Mirror.

Майкл Форбс, фахівець з продукції AEG, рекомендує чистити машини не рідше ніж один раз на місяць, щоб запобігти утворенню накипу і забезпечити ідеальний стан одягу.

відео дня

Як у домашніх умовах почистити пральну машину від накипу

Експерт каже: "Швидке підтримуюче прання слід проводити не рідше ніж один раз на місяць, щоб підтримувати машинку в найкращому стані та стежити за тим, щоб одяг мав найкращий вигляд".

Однак кожні шість місяців важливо очищати пральну машину від накипу, щоб видалити бактерії і накип з ванни - тієї області, яку ви не можете бачити навколо металевого барабана.

Серед засобів, які він рекомендував використовувати, - кристали соди, лимонний сік або білий оцет, а також харчову соду.

Лимонний сік і білий оцет, по суті, роблять те саме, хоча один пахне набагато краще, ніж інший. Вони часто використовуються замість агресивних хімічних розчинів. Просто налийте чашку будь-якого з цих розчинів прямо в порожній барабан машини і виберіть високотемпературне прання.

Користь соди

Використовується в промисловості, харчовій галузі, кулінарії, медицині як нейтралізатор хімічних опіків шкіри та слизових оболонок концентрованими кислотами, а також для зниження кислотності шлункового соку. Сода пом'якшує воду і запобігає утворенню інкрустованих відкладень. За допомогою цієї подвійної дії, можна істотно обмежити споживання мила і мийних засобів під час прання білизни, поверхонь стін, підлог, стільниць і посуду.

Використання соди як засобу для виведення плям. Перед пранням розчинити порошок у воді і нанести на плями, отримані від жиру, червоних фруктів або вина, здатний також відіпрати комірці у сорочок.

Ще одним популярним засобом для очищення є харчова сода. Вона особливо добре запобігає утворенню накипу в машинах, а якщо додати її до пральної машини, то вона також допоможе видалити сильні плями та зберегти колір речей у пранні.

Більше лайфхаків:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти