StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Це не допоможе у разі засмічення: сантехнік розповів, чому не можна лити окріп

7 березня 2024, 14:11
Не лийте окріп у злив, щоб прочистити його, це погіршить ситуацію.
Це не допоможе у разі засмічення: сантехнік розповів, чому не можна лити окріп
Як прочистити засмічення в раковині на кухні/ Колаж Главред, фото flickr (Valerie Justice)

Сантехнік настійно рекомендує людям не лити окріп у раковину, щоб прочистити засмічені стоки, оскільки це може призвести до пошкоджень труб - і є кращий спосіб.

Якщо ви коли-небудь стикалися з проблемою засмічення каналізації, то насамперед, напевно, кип'ятили чайник і виливали в раковину пекуче гарячу воду, сподіваючись, що вона розтопить або зруйнує всі жирові відкладення, що застрягли в трубах. Але, за словами одного сантехніка, цього робити не слід - ви можете завдати шкоди своїй водопровідній системі, навіть не підозрюючи про це, пише Mirror.

Як прибрати сильне засмічення

За його словами, якщо труби чисті і вода витікає, то виливати окріп у раковину можна, але якщо у вас засмічення, то гаряча вода може розплавити або деформувати пластикові труби. Він також сказав, що вам слід уникати засобів для прочищення зливу.

відео дня

На форумі Reddit, де обговорювалися поради щодо усунення засмічення, один сантехнік заявив: "Кілька речей, які я зрозумів на своєму досвіді. Не використовуйте засоби для прочищення зливу. Ніколи. Як уже зазначалося, вони токсичні, дорогі, а головне - не працюють і роз'їдають ущільнювачі, що запобігають протіканню. Що ще важливіше, НЕ МОЖНА заливати киплячу воду в каналізацію в спробі прочистити злив. Нічого страшного, якщо труба чиста, але якщо окріп не допоможе прочистити засмічення (що цілком імовірно), він може розплавити ПВХ-пластик".

The Daily Mirror

The Daily Mirror - британська національна щоденна газета у форматі таблоїд та є першим представником таблоїдної журналістики.
Газету заснував Альфред Хармсворт 2 листопада 1903 року. Спочатку Daily Mirror замислювалася як газета для жінок, що видається жінками, і мала стати "віддзеркаленням жіночого життя". Це не принесло успіху, тому Хармсворт вирішив зробити газету кольоровішою і з ширшим колом висвітлюваних питань, пише Вікіпедія.

Коментарі сантехніка підтримали й інші: фахівці з WP Plumbing заявили, що якщо ви використовуєте окріп для прочищення засміченого зливу, то, найімовірніше, вам доведеться використовувати його так багато, що ви пошкодите труби, перш ніж прочистите засмічення.

"Заливати кухонну раковину дуже гарячою водою - не найкращий спосіб прочистити засмічення. Це загрожує довгостроковими наслідками, і для цього вам знадобляться галони окропу. У результаті ви пошкодите трубопровід, перш ніж прочистите засмічення", - написали вони на своєму сайті.

Експерти з Balkan Plumbing також закликали відмовитися від використання окропу, вказавши ті самі причини, що й сантехнік із Reddit, але зазначивши, що небезпека існує тільки в тому разі, якщо у вас зливні труби з ПВХ. У сучасних будинках деякі зливні труби зроблені із пластику ПВХ, і зазвичай окріп просто проходить через них, не заподіюючи жодної шкоди.

Але якщо вода буде текти по трубі повільно, ПВХ може деформуватися. Але якщо у вас немає труб з ПВХ, ви можете вилити окріп прямо в злив, і він ніяк не зашкодить водопровідній системі. В інтернеті і серед професіоналів існує багато суперечностей з приводу питання і відповіді на нього про окріп у трубах з ПВХ.

Так що ж потрібно використовувати, щоб прочистити злив? За словами сантехніка з Reddit, найбезпечніший спосіб розблокувати злив - використовувати інструмент, відомий як зливна змія, що являє собою довгий шматок згорнутого металевого дроту, прикріплений до гнучкого металевого троса. Трос кріпиться до кривошипа, і ви повертаєте кривошип, щоб повернути трос і послабити те, що заблокувало злив.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти