StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Щітка для волосся буде, як нова: як легко почистити гребінець

7 березня 2024, 05:34
Дізнайтеся, як швидко та правильно почистити щітку для волосся за 4 простих кроки.
Щітка для волосся буде, як нова: як легко почистити гребінець
Як зробити щітку для волосся ідеально чистою / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Тримання в чистоті предметів особистої гігієни має важливе значення для нашого здоров’я та гарного самопочуття. Щітка для волосся є одним із предметів, який потребує найбільшої уваги.

Через щоденне використання щітка не тільки накопичує волосся, але й залишки засобів для укладання, пил і жир зі шкіри голови. Цей бруд може бути шкідливим та впливати на красу волосся та здоров'я шкіри голови, пише Іnformacion.

Якщо вас цікавлять поради щодо краси, прочитайте матеріал Главреду: 60-секундна техніка може зробити ваші вії довшими та об'ємнішими.

відео дня

Як почистити щітку для волосся

Першим кроком є ​​видалення всього волосся, яке накопичилося на щетині щітки. Ви можете зробити це, використовуючи гребінець з дрібними зубами або пальцями дістати та витягнути волосся. Щоб полегшити цей процес, обережно зріжте заплутане волосся ножицями, так, щоб не порізати щетину щітки.

Після видалення волосся настав час приготувати миючий розчин, який дезінфікує та видаляє залишки бруду.

  • Для пластикових або металевих щіток можна використовувати суміш теплої води з невеликою кількістю шампуню або харчової соди.
  • Якщо ваша щітка має дерев’яну основу, не занурюйте її повністю, щоб запобігти пошкодженню. Замість цього вибирайте більш поверхневе очищення тканиною, змоченою в мийному розчині.
  • Щітку з водостійкого матеріалу занурте в готовий розчин і дайте йому подіяти кілька хвилин. Потім обережно почистіть її між щетиною старою зубною щікою.

Після чищення промийте щітку під проточною водою. Уникайте прямого промивання щіток із деревини або чутливих матеріалів, натомість використовуйте вологу тканину, щоб видалити будь-які залишки розчину для чищення.

Сушка є важливим етапом для запобігання утворенню цвілі. Струсіть надлишок води та покладіть щітку на чистий рушник. Щоб прискорити процес, можна поставити її біля вікна або в добре провітрюваному приміщенні. Не використовуйте фен для сушки, а також не ставте щітку для волосся сушитись на сонці. Тепло може деформувати щетину або пошкодити щітку.

Поради, щоб завжди мати чисту щітку для волосся

Частота чищення: як часто ви повинні чистити щітку, залежить від того, як ви її використовуєте. Однак не зайве ретельно очищуват її хоча б раз на місяць. Якщо ви використовуєте багато засобів для укладання, подумайте про те, щоб робити це частіше.

Дезінфекція: для глибшого очищення ви можете додати кілька крапель олії чайного дерева в миючий розчин, адже вона має антибактеріальні та протигрибкові властивості.

Заміна: хоча регулярне чищення продовжить термін служби вашої щітки, важливо замінити її, якщо щетина погнулась, пошкодилась або якщо щітка постійно забруднена, оскільки це може пошкодити ваше волосся або шкіру голови.

INFORMACIÓN

INFORMACIÓN — найстаріша газета провінції Аліканте, лідер як за тиражем, так і за аудиторією. З 1984 року його видає Editorial Prensa Alicantina, компанія, яка входить до групи Prensa Ibérica. Водночас це молода та динамічна газета, яка базує свої інформаційні послуги на близькості, незалежності та об’єктивності.

Вас можуть зацікавити новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти