StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Що робити, якщо в квартирі багато пилу: господині поділились дієвими методами

12 вересня 2024, 19:30оновлено 12 вересня, 20:49
14399
Який засіб відштовхує пил та як боротись із ним у домі - фахівці із прибирання поділились корисними порадами.
Що робити, якщо в квартирі багато пилу: господині поділились дієвими методами
Що добре допомагає від пилу у квартирі / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, unsplash

Чому так багато пилу у квартирі з'являється та як швидко вивести його із будинку - досвідчені господині розкрили свої секретні лайфхаки, як боротись із набридливим пилом.

Відомо, що найчастіше частинки пилу потрапляють у вашу домівку із вулиці. Фахівці розповіли, щоб у домі було набагато менше пилу, варто перед вхідними дверима розмістити зволожені килимки, також можна розмістити такий килимок з іншого боку дверей.

Як прибрати пил у повітрі у квартирі

Щоб у квартирі чи будинку було набагато менше пилу, експерти радять застосовувати спеціальні побутові прилади.

відео дня

Для знищення пилу найкраще підійдуть спеціальні бризери. Це такий спеціальний настінний прилад, який створений для очищення повітря, яке проникає із вулиці. Хоча б один раз у житті у вас було відчуття, що у будинку буквально немає чим дихати. Гарячі радіатори взимку створюють ідеальні умови для задухи і прискореної появи пилу. Фахівці радять в опалювальний сезон придбати звичайні зволожувачі повітря. Такі прилади потрібні для того, щоб підвищити вологість у домі, тож і пил не буде так швидко осідати на меблі.

Який засіб відштовхує пил

Також господині поділились корисними хитрощами, щоб зекономити свої сили та час на прибирання.

  • Під час вологого прибирання потрібно додати у воду декілька крапель ефірної олії - аромат може бути будь-який. Потім варто протерти меблі, як завжди. Після такого методу пил буде довго не з'являтись у вашому домі.
  • Деякі господині додають оцет та олія під час вологого прибирання. Щоб прибрати пил надовго, варто приготувати спеціальну суміш із 50 грамів оцту, 2 чайних ложок звичайної олії та додати туди кілька крапель ефірної олії. Це все треба перелити у пляшку із пульверизатором та додати трохи води - ретельно перемішайте це та розпиліть на поверхні і протріть ганчіркою. Однак, будьте обережні, щоб не пошкодити поверхню меблів, які бояться оцту.
  • Також можна доадти у воду кондиціонер для прання, коли будете мити підлогу чи ламінат.

Як зробити, щоб пил не сідав на меблі

Щоб пил не сідав на меблі у допомозі стане спеціальний антистатик, відомий як поліроль. Він створений спеціально для меблів, щоб вони мали блискучий та гарний вигляд. Необхідно 2 рази на тиждень протирати меблі ганчіркою, просоченою поліролем, тоді пил не буде сідати на меблі, а просто зісковзуватиме вниз.

Щоб захистити від пилу м’які меблі, існують спеціальні просочення для обшивки. Вони також не дозволяють осісти частинкам пилу на м’яку поверхню.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти