StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Плоди солодші ніж на ринку: як виростити мандарин із кісточки в домашніх умовах

18 жовтня 2023, 16:53оновлено 18 жовтня 2023, 18:08
2097
Секрет вирощування мандаринів з кісточки в домашніх умовах. Плоди будуть солодкі та соковиті. Прості правила які допоможуть здобути найкращого результату.
Мандарин
Як виростити мандарин із кісточки в домашніх умовах / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Хто може відмовитися від чарівних мандаринок? Ці ароматні і яскраві фрукти завжди нагадують нам про наше дитинство та святкові миті Нового року.

На територію нашої країни мандарини імпортують з Туреччини, Грузії, Китаю, Індії, Бразилії та Азербайджану. Але чи можна виростити мандаринове дерево власноруч вдома? Відповідь - так.

Вирощування мандарина з кісточки може бути цікавим процесом.

Ось кроки, які вам знадобляться, щоб виростити мандаринове дерево з кісточки в домашніх умовах:

  • Вибір кісточки мандарина: Візьміть кісточку з здорового мандарина, промийте її і залиште висохнути кілька годин.
  • Підготовка грунту: Виберіть горщик з дренажним отвором і заповніть його вологим, але не мокрим грунтом. Грунтова суміш має бути спеціально для цитрусових. У неї показник кислотності трохи нижчий нейтральної, а саме в діапазоні 5.0-7.0.
  • Посадка кісточки: Вставте кісточку в грунт на глибину близько 2.5 см, з одним кінцем внизу із зазубринами вгорі. Можна відразу посадити кілька насінень в один горщик і після появи сходів пересаджувати паростки.
  • Полив: Дотримуйтесь помірного поливу, щоб забезпечити вологу для проростання. Не перенасичуйте грунт вологою.
  • Створення умов: Покрийте горщик пластмасовим пакетом або скляною банкою, щоб створити теплицю. Це допоможе зберегти вологу і тепло.
  • Температура і світло: Розмістіть горщик в теплому і яскравому місці, але уникайте прямого сонячного світла. Оптимальна температура для проростання - близько 21-24 °C.
  • Догляд: Після появи перших справжніх листків, розсаджуйте мандарин в окремий горщик. Далі забезпечуйте йому регулярний полив і добре освітлення.
  • Добриво: Відпочатку вирощування "годуйте" мандарин невеликою кількістю добрива для кімнатних рослин, а потім згідно з рекомендаціями на упаковці добрива.
  • Підтримка форми: Вирощування мандарина може займати кілька років, і рослина може потребувати опори для стебла.

Перший врожай з мандаринового дерева може очікуватися приблизно через чотири роки. Готовність рослини подарувати плоди буде супроводжуватися чудовим ароматним цвітом.

Садівниця Тетяна Кузьмук із Запоріжжя в сюжеті "ТСН" розповіла про ключові правила для вирощування мандарину з кісточки.

"Підтримувати кімнатну температуру та необхідний рівень вологості повітря, не заливати деревця водою, а ще забезпечити їм достатньо світла і за кілька років мандарини родитимуть рясно" - каже садівниця.

Дивіться відео, як виростити мандарин із кісточки:

Пам'ятайте, що вирощування мандарина з кісточки - це тривалий процес, і, можливо, не всі кісточки проростуть. Але це може бути цікавим і задовільним хобі для тих, хто цікавиться вирощуванням рослин.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти