StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Переполох з солодощами: як вивести плями від шоколаду з одягу

29 липня 2022, 07:59
Мільйони людей люблять їсти солодке, але при цьому не відрізняються особливим спритністю. І брудняться околадом. Главред зібрав поради, як це все відчистити.
Шоколад
Переполох з солодощами: як вивести плями від шоколаду з одягу/ https://ua.depositphotos.com/

Всі ласуни обов'язково повинні знати, як видалити плями від шоколаду кави або какао з одягу. Як кажуть, знаючі люди такі плями вивести нескладно - якщо дотримуватися гранично простих правил.

Як видалити плями шоколаду з одягу - підготовка

  • ніяк не потрібно дозволяти слідах вбиратися дуже і дуже глибоко. Чим раніше людина спробує їх позбутися, тим менше шансів на те, що брудний одяг потрібно викидати;
  • перша-ліпша під руку ганчірка ніяк не підійде - змусить шоколад лише ще глибше в'їстися в тканину;
  • обробляти речі від шоколадних плям краще з вивороту - інакше шоколадний слід може розповзтися;
  • перед тим, як відпирати шоколад з одягу, потрібно випробовувати обраний засіб на частині тканини, яка не видно сторонньому спостерігачеві.
Шоколад

Як вивести плями від шоколаду з білої тканини

  • Неконцентрований розчин борної кислоти. На склянку води знадобиться 10 мл кислоти. Обробіть розчином забруднення.
  • Молоко кімнатної температури. Його потрібно просто нанести на проблемну ділянку і почекати 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу акуратно прибрати залишки молока м'якою стороною губки, а потім повторіть процедуру.
  • Суміш соди, засоби для миття посуду і нашатирного спирту. Візьміть 100 мілілітрів нашатирю, насипте до нього 140 грам соди, додайте столову ложку гелю для миття посуду. В отриману суміш влийте 50 мілілітрів води. Тепер наливаємо засіб на виворітну сторону вироби, а з лицьової підкладаємо серветку. І чекати рівно десять хвилин.

читайте такожЯк відіпрати жирні плями: 5 надзвичайно простих способів з ідеальним результатом

Як вивести пляму від шоколаду з кольорової тканини

  • Якщо плями від шоколаду з'явилися на кольоровій тканині, то, ясна річ, що всілякі відбілюючі засоби, кислоти і їдкі луги під категоричною забороною. Можна плями відпирати забруднення підігрітим до 40 -50 градусів розчином гліцерину. Його наносять акуратно, залишають на п'ять хвилин, а потім розтирають, не розмазуючи по чистій тканині.
  • Суміш гліцерину з нашатирем також непогано позбавляє від шоколадних слідів. Для цього беруть гліцерин і воду порівну, на 300-400 мілілітрів суміші додаючи одну чайну ложку нашатирю. Потім забруднену тканину попередньо замочують, а розчин потім наносять на зволожене пляма. Дають суміші "попрацювати", а потім ‒ натирають губкою і прополіскують прохолодною водою.
Шоколад

читайте такожВід плям не залишиться ні сліду: 5 ефективних способів, як відіпрати мазут з одягу

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти