StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Одяг доведеться викинути: 8 тканин, які не можна прати з кондиціонером в жодному разі

20 серпня 2022, 18:04
Низку тканин не можна прати з кондиціонером, адже цей засіб може їх непоправно зіпсувати.
Стирка, стиральная машина, кондиционер для белья
8 тканин, які не можна прати з кондиціонером в жодному разі/ ua.depositphotos.com

Кондиціонер для одягу пом’якшує ваші речі і дарує їм стійкий приємний аромат. Саме тому усі намагаються застосовувати його під час кожного прання. Але насправді кондиціонер, яким би нешкідливим засобом він не здавався, підходить не для усіх речей – деякі він може не лише пошкодити, а й непоправно зіпсувати. Тому корисно знати наперед, що не можна прати з кондиціонером.

Перед пранням краще перевірити, чи немає серед вашого одягу, який ви збираєтеся кинути у пральну машинку, тих речей, для яких кондиціонер протипоказаний.

Є 8 категорій тканин, одяг з яких не можна прати з кондиціонером.

відео дня

1. Мікрофібра

Це особливий вид текстилю, який добре вбирає вологу та утримує пил. Найчастіше з такого матеріалу виробляють серветки для прибирання вдома.

Речі з такого матеріалу потрібно прати з милом або звичайним порошком, але аж ніяк не кидати у машинку з кондиціонером. Адже цей засіб створить на тканині тонку плівку, і в результаті мікрофібра втратить усі свої корисні властивості.

2. Спортивний одяг

У наш час спортивний одяг шиють переважно зі спеціальних тканин, структура яких дозволяє відводити вологу від тіла. Часто такі тканини ще й просочують спеціальними речовинами, які не дозволяють розмножуватися на поверхні одягу хвороботворним бактеріям.

Якщо ж такий одяг випрати з кондиціонером, цей засіб повністю "заб’є" простір між волокнами, і виполоскати його звідти уже навряд чи вдасться.

3. Натуральний шовк

Така тканина дуже ніжна і вимагає особливого догляду. Її можна прати у пральній машинці, але лише на делікатному режимі і без застосування кондиціонерів та ополіскувачів. Якщо ви використаєте кондиціонер під час прання шовку, на тканині можуть з’явитися розводи.

4. Махрові рушники

Досить часто господарки ставлять собі запитання, чи можна прати махрові рушники із кондиціонером. І відповідь тут однозначна – ні. Постійне застосування кондиціонера для таких рушників "вбиває" їхню можливість вбирати вологу. Як наслідок рушники потім погано сохнуть. А чим довше вони сохнуть, тим сильніше від них починає пахнути сирістю.

5. Одяг з еластаном

Таке синтетичне волокно виробники часто додають до інших матеріалів під час виготовлення одягу. Тому варто бути уважними до ярликів на ваших речах – еластан може бути не основним, а додатковим матеріалом.

Найбільший відсоток еластану присутній у капронових колготках та білизні для коригування фігури.

Як і у випадку з деякими іншими матеріалами, згаданими вище, кондиціонер може "забивати" волокна, і тканина втратить свої властивості.

6. Одяг, який має вогнетривке просочення

З таких тканин можуть шити дитячий одяг, наприклад, піжами. Робиться це для того, щоб у непередбачених обставинах такі матеріали могли уникнути перекидання на них вогню і захистити дитину.

Кондиціонер просто зведе нанівець такі корисні властивості матеріалу, тому застосовувати його для цих речей не можна.

7. Дитячий одяг

Загалом дитячий одяг можна прати з кондиціонером – це не заборонено. Проте робити це потрібно з обережністю, адже агресивні речовини потім можуть вдарити по здоров’ю дитини, наприклад, викликати алергічну реакцію на шкірі.

Якщо ви все-таки хочете застосовувати кондиціонер, то краще обирати саме ті засоби, які призначення для використання під час прання дитячого одягу.

8. Вологовідштовхувальні тканини

Для того, щоб тканина не промокала, її обробляють спеціальними розчинами. А от кондиціонер може дуже нашкодити такій тканині, адже він знижує її здатність відштовхувати вологу у сотні разів.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти