StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Нашатирний спирт: лайфхаки з доступним засобом

18 листопада 2020, 14:29
Нашатирний спирт давно вже вважається відмінним засобом для миття вікон.
1605695298-4488.jpg
Нашатирний спирт давно вже вважається відмінним засобом для миття вікон / Pixabay

Нашатирний спирт, виявляється, дуже універсальний засіб. З його допомогою можна не тільки привести до тями людину, а й використовувати різними способами в побуті. Нашатирний спирт в городі також є відмінним помічником. Нашатирний спирт для полуниці, для малини, від попелиці може стати чудовим засобом.

Нашатирний спирт, за інформацією Вікіпедії, це водний розчин гідроксиду амонію (зазвичай 10% концентрації аміаку у воді), безбарвна прозора рідина з різким запахом. Він застосовується як лікарський засіб і для побутових потреб.

читайте такожЯк очистити духовку: 10 божевільних лайфхаківГлавред зібрав корисні лайфхаки по тому, як можна використовувати нашатирний спирт.

Нашатирний спирт для стоп

У зимовий період особливо важливо правильно доглядати за стопами. Але є універсальний засіб, який допоможе добре зволожити шкіру і запобігти появі натоптишів. Беремо один до одного нашатирний спирт і гліцерин, все змішуємо. Отриману масу втираємо на чисту шкіру ступень. Цю ж масу можна використовувати на ліктях і руках, якщо вони сильно пересихають після використання дезінфікуючих засобів.

Нашатирний спирт для миття вікон

Нашатирний спирт давно вже вважається відмінним засобом для миття вікон. Він надає той самий "чистий" блиск і не залишає розводів. Необхідно взяти води 30 мл, 70 мл гліцерин і пару крапель нашатирю. Це засіб створює на склі спеціальну плівку, яка відштовхує бруд і пил і зберігає вікна більш частими на тривалий час.

Нашатирний спирт проти попелиці

Нашатирний спирт допоможе здолати тлю, яка є тим ще шкідником. Зокрема, для приготування розчину потрібно 2 столові ложки нашатирного спирту розвести в 1 відрі води, додати 1 столову ложку прального порошку або шампуню (щоб розчин краще прилипав до гілок) і обробити рослини.

Плями від духів

Якщо розпорошуючи улюблений парфум, у вас виявилися плями на одязі - не турбуйтеся. І хоча позбутися від слідів духів на білому одязі не так просто, все ж можливо. Для цього потрібно в рівних пропорціях розвести нашатирний спирт і перекис. Отриману рідину нанести на плями і залишити на п'ятнадцять хвилин. Змити теплою водою. Цим розчином виводяться плями йоду, масла.

Нашатирний спирт для відбілювання

Якщо білизна втратила свою білизну, а комерційні засоби не допомагають, зверніть увагу на нашатирний спирт. Змішайте 1 столову ложку нашатирного спирту, 2 столові ложки 3% перекису водню на відро гарячої (60-70 градусів) води. Випрану білизну необхідно залити приготованим розчином на 20 хвилин. Після цього, прополоскати білизну в проточній воді.

Чистка та прибирання з нашатирним спиртом

Дзеркала, платформа праски, підлога - всі ці поверхні можна очистити за допомогою нашатирного спирту. Крім того, нашатирний спирт відмінно підходить для чищення та дезінфекції килимів. Для приготування розчину потрібно змішати дві столові ложки нашатирного спирту в літрі води. Змочити щітку в приготованому розчині, струсити зайву воду і пройтися по килиму. Залишки вологи потрібно витерти сухою тканиною.

Нашатирний спирт для замшевого взуття

Замша дуже не любить великої кількості вологи, а брудниться дуже швидко. Для її очищення використовують нашатир. Робимо розчин спирту і води один до одного. Змочуємо ватний диск і витираємо брудні ділянки замші. Так необхідно повторювати процедуру, поки взуття не стане чистим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти