StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Лайфхак на мільйон: як пересадити рослину з маленького горщика у великий

12 вересня 2024, 12:52
2354
Існує простий спосіб зробити цей процес легшим і без зайвого клопоту.
як легко пересадити рослину з маленького горщика у великий
як легко пересадити рослину з маленького горщика у великий / Колаж Главред, фото: скріншот із відео

Пересадка рослини з маленького горщика у великий може стати справжнім стресом як для самої рослини, так і для власника. Однак існує простий спосіб зробити цей процес легшим і без зайвого клопоту.

Автор Telegram-каналу "Затишний сад та місто" поділився чудовою ідеєю, як швидко й акуратно пересадити рослину в новий горщик без додаткових інструментів. Це рішення ідеально підходить як для кімнатних, так і для вуличних декоративних рослин.

Як дістати рослину з горщика для пересадки?

Перший важливий етап - це акуратно витягти рослину зі старого горщика. Щоб полегшити цей процес, рекомендується заздалегідь полити рослину, щоб коріння легше відокремилося від стінок. Важливо витягувати рослину разом з грудкою землі, щоб мінімізувати пошкодження кореневої системи.

відео дня

Як правильно пересаджувати рослини?

Для полегшення процесу пересадження скористайтеся простою хитрістю, запропонованою експертами. На дно нового, більшого горщика спочатку насипте шар ґрунту. Потім помістіть старий горщик з рослиною в центр нового, і засипте навколо нього свіжий ґрунт, злегка утрамбовуючи його.

Коли краще пересаджувати кімнатні квіти у 2024 році?

Регулярне пересаджування потрібне всім кімнатним квітам, незалежно від виду і сорту. Зазвичай це роблять з березня, коли у рослин завершується режим зимового сну і починається активна фаза росту, цвітіння. Пересадженням можна займатися аж до кінця вересня.

Коли горщик буде повністю заповнений землею, акуратно дістаньте маленький горщик. У вас залишиться ідеально підготовлена ямка, яка буде точно відповідати формі та розміру кореневої грудки рослини.

як легко пересадити рослину з маленького горщика у великий
як легко пересадити рослину з маленького горщика у великий / Фото: скріншот з відео

Тепер витягніть рослину з маленького горщика, не порушуючи її кореневу систему, і акуратно перемістіть її в підготовлене заглиблення у великому горщику. Цей метод дозволяє значно прискорити процес і мінімізувати ризик пошкодження коренів.

Такий спосіб пересадження не тільки простий і ефективний, а й допомагає рослині швидше адаптуватися до нового місця, зберігаючи цілісність її кореневої системи.

Дивіться відео про те, як легко пересадити рослину з маленького горщика у великий:

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти