StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Троянди в саду можуть загинути: що потрібно зробити з рослинами "якнайшвидше"

23 серпня 2024, 04:12
5017
Троянди - одні з найкрасивіших рослин у садах, але вони створюють ряд проблем для садівників - одна з них полягає в тому, що на них можуть з'являтися суцвіття.
Троянди в саду можуть загинути: що потрібно зробити з рослинами
Догляд за трояндами - що потрібно зробити з рослинами "якнайшвидше" / Колаж Главред, фото: УНІАН

Троянди є прекрасним доповненням до будь-якого саду, але вони можуть створювати певні проблеми для садівників. Однією з таких проблем є розвиток суцвіть. Це нарости, які з'являються з землі біля стебла, але не є частиною основного пагона. Їх легко помітити, оскільки вони зазвичай довші і стрункіші, ніж оригінальний кущ троянди, з різними колючками і листям.

Вільям Мітчелл з розплідника Sutton Manor Nursery порадив садівникам позбутися цих частин троянд "якомога швидше", повідомляє Express.

Він попередив, що присоски часто з'являються в літні місяці і можуть бути "дуже небезпечними". Оскільки пагони нащадків ростуть так сильно, вони ризикують висмоктувати поживні речовини і воду з основної частини рослини.

відео дня

Це може послабити троянду і, зрештою, призвести до її загибелі, якщо не видалити пагони. Присоски можуть з'являтися на різноманітних рослинах, але особливо часто вони з'являються на трояндах і основах дерев протягом літніх місяців. Вони, як правило, з'являються після того, як коріння рослини було пошкоджено.

У випадку з трояндами Вільям пояснив, що присоски "крадуть у рослини життєво важливі поживні речовини", що призводить до її "ослаблення", тому їх потрібно "видаляти якомога швидше".

Процес видалення присосок з рослин може бути досить трудомістким. Дуже важливо видаляти присоски якомога ближче до місця їхнього походження на коренях.

Більшість ентузіастів обривають настирливі присоски руками, але, враховуючи колючу природу стебел троянд, для захисту краще вдягти товсті садові рукавички. Зручна лопатка також є найкращим другом садівника для переміщення ґрунту туди-сюди.

"Щоб переконатися, що більшість прикореневих бруньок видалено, ви повинні прагнути вирвати, а не зрізати. Це робиться для того, щоб зменшити ймовірність відростання", - радить експерт.

Після того, як ці небажані паростки зникнуть, пильні садівники повинні стежити за своїми трояндами, щоб не допустити повторного відростання. Оскільки пагони часто проростають з рослин, що перебувають у стресовому стані, регулярний полив, обривання мертвих квітів і своєчасна обрізка в певні сезони допоможуть підтримувати ваші троянди в ідеальному стані і не допускати появи пагонів.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти