StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зберегти зелений щавель на зиму: люди вражені користю рослини

28 червня 2024, 17:08
94
Чи можна заморожувати свіжий щавель та яка його користь - Главред зібрав корисні факти.
Як зберегти зелений щавель на зиму: люди вражені користю рослини
Як зберегти зелений щавель / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Як зберегти щавель на довгий час, щоб він не втратив свої корисні властивості, а скуштувати його можна було будь-коли - Главред зібрав корисні поради.

Господиня у своєму Youtube-каналі поділилась корисним методом, як зберегти щавель на довгий час, щоб він не втратив свої смакові якості. Вона поділилась легким рецептом для якого потрібно лише взяти сіль, оцет і воду. За допомогою такого методу ви зможете із легкістю приготувати різноманітні страви у будь-який час.

Чим корисний заморожений щавель

Фахівці розповідають, що щавель містить у собі багато корисних вітамінів та харчових волокон. За допомогою цих властивостей він може нормалізувати рівень холестерину й цукру у крові людини та насичує організм мінералами й вітамінами. Щавель також низькокалорійний, адже у 100 грамах містить лише 29 калорій.

Дієтологи вважають, що завдяки тому, що щавель містить у собі різноманітні корисні сполуки, він допомагає боротися із різними хворобами: рак, діабет, проблеми із серцево-судинною системою, покращує мікрофлору людини. Також відомо, що щавель відмінно впливає на стан кісток і суглобів.

Однак, експерти також попереджають, що не варто вживати щавель людям із з гастритом, виразкою шлунку та дванадцятипалої кишки та панкреатитом, адже рослина має високий вміст органічних кислот.

Як правильно зберігати щавель у морозилці

  • Для початку потрібно ретельно промити листя щавлю, а потім почекати, щоб зайва вода зійшла із листя. Можна швидше просушити його за допомогою паперових рушничків. Після того варто нарізати щавель смужками і розкласти у щільні пакети, ідеально підійдуть спеціальні пакети для заморожування. Щоб у морозилці вистачало місця, варто випустити зайве повітря із пакету, перед тим як закрити його, тоді щавель буде герметично запакований.
  • Господині також заморожують щавель разом із цибулею та морквою, щоб потім відразу додавати готовий набір у суп чи борщ. Перед заморожування також потрібно ретельно промити та нарізати листя щавлю, а цибулю і моркву потрібно дрібно нашаткувати. Після того варто все змішати та відправити у пакети. Під час використання такої заготовки, варто класти її в борщ за 20 хвилин до закінчення приготування.

Дивіться відео про те, як зберегти щавель:

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти