StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Коли кидати яйця у воду: головний секрет приготування для господинь

20 травня 2024, 18:29оновлено 21 травня, 17:03
21225
Ми зібрали для вас кілька простих, але дієвих методів, як підібрати ідеальний час приготування яєць.
Коли кидати яйця у воду: головний секрет приготування для господинь
Коли потрібно кидати яйця у воду / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Варіння яєць – одне з найпростіших завдань, але і тут господині можуть допуститись помилки. Розмови про те, як правильно варити курячі яйця все ще актуальні, хоч багато експертів в мережі діляться своїми хитростями. Тож, ми зібрали кілька простих правил приготування, щоб яйця були ідеально-кремові всередині чи, навпаки, тверді.

Вам також може бути цікаво: Чи можна їсти людям качині яйця і чим це небезпечно: відповідь здивує.

Коли кидати яйця у воду

Варто зауважити, що найчастіше людей цікавить питання, у яку воду занурювати яйця - в холодну чи гарячу. Тут варто сказати, що будь-який з цих варіантів має право на існування, але, якщо занурити яйця у гарячу воду, то вони будуть дуже легко чиститись. Даним секретом поділилась авторка каналу "Picantecooking" Вікторія Попін.

Як варити яйця після закипання

Час варіння яєць залежить від того, який результат ви хочете отримати. Найпопулярнішими є два варіанти – із рідким та твердим жовтком. Для того, щоб отримати ідеальне м’яке яйце, потрібно варити його 5 хвилин, після повторного закипання води. Якщо ж вам потрібно зварити їх круто, то тримайте їх на плиті ще 5 хвилин, говорить Вікторія Попін.

Варто наголосити, що курячі яйця не можна варити довше 10 хвилин після початку кипіння води, адже тоді вони можуть мати неприємний смак.

Цікаві факти про яйця

Найпоширенішими у вживанні є курячі яйця. Хоча будь-які пташині яйця можуть бути вжиті в їжу людиною. Існує практика вживання яєць деяких рептилій (наприклад, черепах).

Попри харчову цінність яєць, їхнє споживання може завдати шкоди здоров'ю у зв'язку з можливістю зараження сальмонелою або алергією на яєчні білки.

Білі яйця однаково корисні, як і коричневі. Колір шкаралупи - це всього лише генетична ознака, він ніяк не впливає на поживну цінність, смак або свіжість.

Найкраще місце для яєць - холодильник. За температури нижче 6°C бактерії сальмонели не розмножуються.

Яйця зберігаються довше, якщо покласти їх гострим кінцем донизу. Річ у тім, що на тупому кінці є повітряна бульбашка, в якій можуть бути бактерії, тож є ймовірність, що під час перевертання вони потраплять до яйця.

Яйця не можна зберігати з продуктами, що сильно пахнуть. Завдяки пористій шкаралупі вони легко вбирають сторонні аромати.

Холестерин, що міститься в яйцях, не є небезпечним. Лецитин, якого багато міститься в яєчному жовтку, допомагає підтримувати рівень холестерину в нормі, запобігаючи розвитку серцево-судинних захворювань.

Дивіться відео, як приготувати яйця:

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти