StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Охолодить навіть у "пекельну" спеку: який вибрати вентилятор для дому

4 червня 2024, 02:30оновлено 7 червня, 07:25
297
Який краще купити вентилятор для дому - що таке вентилятор з охолодженням.
вентилятор
Що таке вентилятор з охолодженням / Колаж: Главред, Фото: Pixabay/PublicDomainArchive, Pixabay/jackmac34

З настанням спеки у багатьох виникає питання про те, як охолодитися у квартирі або в офісі. При цьому не завжди буває можливість обзавестися кондиціонером.

Швидкий і відносно дешевий вихід - це вентилятор, який допоможе впоратися з нестерпною спекою. Однак для того, щоб вибрати якісний і ефективний прилад, необхідно знати кілька важливих умов.

Читайте наш матеріал "Як охолодити квартиру в спеку без кондиціонера - поради експерта".

Якої потужності краще брати вентилятор

Під час вибору вентилятора обов'язково враховуйте площу приміщення, де ви плануєте його розміщувати. Це впливає на те, якої потужності вентилятор вам необхідний.

Для невеликих квартир площею не більше 35 м² підійде вентилятор потужністю від 30 до 50 Вт. Він може цілком ефективно впорається зі своїм завданням.

Однак якщо ви плануєте використовувати вентилятор у приміщенні більшої площі, тоді вам варто задуматися про більш потужний вентилятор потужністю від 100 Вт.

Який краще купити вентилятор для дому

Є кілька основних типів вентиляторів - це настінні, підлогові, колонні та стельові. Причому для кожного існує пріоритетний спектр завдань.

Наприклад, підлогові моделі краще підходять для квартири або будинку. А ось вентилятори стельові або промислові зазвичай використовують у нежитлових приміщеннях, та й потужність у них солідна - іноді до 450 Вт.

Що таке вентилятор

Механічний пристрій для переміщення повітря. Численні типи вентиляторів можна розділити за кількома ознаками. Серед них зустрічаються: осьові (аксіальні), відцентрові (радіальні), діаметральні (тангенціальні) і безлопатеві (ежекторного типу), пише Вікіпедія.

Як зрозуміти, що вентилятор потужний

Під час вибору вентилятора звертайте увагу на рівень його робочого шуму. Це також важливий показник, адже потужніший вентилятор може видавати більше децибел.

Зазвичай в інструкції вказують усі параметри, зокрема й рівень шуму. Однак перевірте його роботу заздалегідь, адже часто вентилятором доводиться користуватися вночі, і шум від його роботи може навіть завадити спати.

Що таке вентилятор з охолодженням

Серед новинок користуються попитом вентилятори з охолодженням. Виробники пішли на хитрість і використали у виробництві закони фізики.

Адже в такий вентилятор вбудована вібруюча пластина, яка покликана перетворювати частинки води на прохолодну пару. Тут покупець отримує подвійну користь, адже тим самим такий вентилятор охолоджує і зволожує повітря в приміщенні.

Дивіться відео - чи можна тваринам спати під вентилятором:

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти