Кондиціонер в інтер’єрі: естетичні варіанти розташування

4 травня 2023, 17:12
Кондиціонер
Кондиціонер

Побутовий кондиціонер — річ помітна. На відміну від дрібної техніки, у нього солідні габарити. Залежно від місця монтажу, він може як зіпсувати інтер’єр, так і підкреслити його переваги. Можна спробувати замаскувати корпус за допомогою гри кольорів, декоративного оздоблення чи спеціальної ніші. Існує безліч креативних ідей для помешкань різної площі з будь-яким плануванням простору.

Важливо пам’ятати, що навіть добре прихований кліматичний пристрій може привертати до себе увагу гучною роботою. Потужний шум характерний для моделей зі звичайними компресорами. Тихо працюють кондиціонери інверторні — сучасні та енергоефективні.

Зробити внутрішній блок домашньої спліт-системи органічним доповненням загальної інтер’єрної картинки не так вже й складно.

відео дня

Кольорові експерименти

Світлі кольори вважаються універсальними. Вони характерні для багатьох стилів дизайну інтер’єру, тому й популярні. Серед їхніх переваг не лише нейтральність. Вони візуально збільшують площу приміщення, створюють атмосферу затишку.

Білосніжний кондиціонер на такій самій стіні — безпрограшне рішення. Корпус зливається з фоном. Якщо на фронтальній панелі немає помітних індикаторів або великих логотипів, окові немає за що зачепитися.

Цілковита протилежність — чорний та його відтінки (графітовий, вугільний, онікс). Такий девайс неможливо замаскувати у кімнаті зі світлим оформленням. Натомість можна зіграти на контрасті: розташувати неподалік від кондиціонера чорні полички, статуетки, свічки. Вийде оригінальна цілісна композиція.

Червоний — рішення для тих, хто не боїться виділятися. З меблями та декором в тон — сміливо та зі смаком.

Це цікаво: майже будь-який кондиціонер можна перефарбувати. Головне — наносити фарбу обережно, щоб вона не потрапила всередину та не нашкодила робочим механізмам. Краще довірити це завдання професіоналам, вони знають, як попередньо захистити блок.

Дизайнерська модель

Пристрої з мейнстримних лінійок від відомих брендів схожі між собою. Повна протилежність — екстраординарні дизайнерські розробки, які здебільшого випускаються обмеженим "тиражем". Їхні особливості:

Нестандартні формфактори та габарити;

наявність принтів на корпусах;

додаткові декоративні функції (наприклад, можливість виведення картинки на фронтальну панель — як у LG ARTCOOL Gallery).

Завдяки цікавому оформленню, такі кліматичні агрегати не потрібно ховати від сторонніх очей чи якось обігрувати.

Встановлення за фальш-панеллю

Для вбудованої техніки часто облаштовують ніші з заглибленням або спеціальні меблі. Для спліт-систем такий варіант монтажу не зовсім підходить, оскільки призводить до обмеження руху повітря. Замість закритої шафи чи заглиблення в стіні можна використати фальш-панель або декоративний екран.

Перевага способу полягає в тому, що вентиляційні отвори залишаються відкритими, завдяки чому мінімізується ризик перегрівання.

Монтаж над дверима

Встановлення кондиціонера над міжкімнатними дверима — хитрість для перфекціоністів. З одного боку, не потрібно вигадувати складні конструкції, з іншого — блок не потрапляє до поля зору та майже не впливає на формування загального враження від інтер’єру. Помітити його реально лише під час виходу з кімнати, та й то — якщо дивитися догори.

Щоб не довелося грати в "Тетрис" та дуже довго шукати слушне місце для системи кондиціонування, доцільно придивитися до касетних та канальних моделей з преміального цінового сегмента.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти