StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Як вивести застарілі плями від жиру: засоби, які врятують одяг

16 квітня 2024, 01:14
Виведення старої плями від жиру може бути складною задачею, але деякі ефективні засоби допоможуть повернути вашому одягу чистоту і свіжість.
Як вивести застарілі плями від жиру: засоби, які врятують одяг
Як позбутись жирних плям з одягу / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео на YouTube

Жирні плями – це поширена проблема, з якою стикається кожна людина. З часом ці плями можуть стати жорсткими і тоді їх важко вивести. Проте існує багато способів, які допоможуть вивести старі жирні плями з одягу.

Якщо вас цікавлять поради, як позбутися жирних плям, прочитайте матеіал Главреду: Універсальні поради: як у домашніх умовах видалити жирні плями.

Як видалити стару пляму від жиру

Чим швидше ви помітите пляму, тим легше її буде вивести. Промокніть надлишки жиру чистою ганчіркою, не втираючи його. Для застарілих плям вам може знадобитися більш сильний засіб для видалення плям. Спробуйте використовувати пасту з соди та води, або суміш з рівних частин білого оцту та води. Нанесіть засіб на пляму і залиште на 30 хвилин або більше, перш ніж прати одяг.

відео дня

Перед пранням завжди перевіряйте засіб для видалення плям на непомітній ділянці тканини, щоб переконатися, що він не знебарвить її. Не використовуйте гарячу воду. Вона може закріпити пляму, тому важливо використовувати холодну або теплу воду для прання. Після прання перевірте, чи зникла пляма. Якщо вона все ще помітна, повторіть процес видалення плями.

Як вивести застарілі плями від жиру

Якщо пляма не зникла після першого разу, не здавайтеся. Спробуйте використовувати один з наступних методів:

  1. Сода: Змішайте соду з водою до утворення густої пасти. Нанесіть пасту на пляму і залиште на 30 хвилин. Потім виперіть одяг як зазвичай.
  2. Оцет: Змішайте рівні частини оцту і води. Намочіть ганчірку в розчині і протріть нею пляму. Потім виперіть одяг як зазвичай.
  3. Перекис водню: Змішайте 3% перекис водню з водою в співвідношенні 1:1. Намочіть ганчірку в розчині і протріть нею пляму. Потім виперіть одяг.

Як вивести жирну пляму, яка не відіпралася

Іноді жирні плями можуть бути дуже стійкими і не піддаватися звичайному пранню. У таких випадках важливо знати ефективні методи, які допоможуть вам видалити ці плями і повернути вашому одягу свіжий вигляд.

Менеджер з пральні в AEG Гаріетт Джарман поділилася своїм покроковим методом видалення жирних плям з одягу, пише Еxpress.co.uk.

"Жир — одна з тих плям, якої важко позбутись з одягу, оскільки він нерозчинний у воді. Тобто його потрібно попередньо обробити, перш прати", - сказала Гарієт.

Потрібно сухою ганчіркою або кухонний папером обережно промокнути пляму, щоб спочатку видалити жир з поверхні. Потім нанесіть на пляму звичайний миючий засіб для посуду і втріть його в тканину. Тоді залиште його на 10 хвилин.

Помістіть одяг у пральну машину та встановіть найвищу температуру, яка підходить для тканини. Перед тим, як прати одяг, слід перевірити етикетку на одязі. На ній міститься детальна інформація про тип і температуру прання, щоб не пошкодити річ.

Якщо ви спробували кілька методів, але пляма все ще не відпралася, ви можете спробувати використовувати більш агресивні засоби. Наприклад, можна використовувати бензин або ацетон. Однак перед використанням цих засобів обов'язково протестуйте їх на непомітній ділянці тканини.

Як вивести стару жирну пляму від рослинної олії

Навіть якщо пляма вже стала старою та стійкою, не впадайте у відчай. Інгредієнти, які зазвичай є в кожного вдома, допоможуть вам з легкістю видалити навіть найстаріші плями. Ось простий рецепт ефективного домашнього засобу для виведення плям:

  1. Візьміть 1 столову ложку натертого господарського мила.
  2. Додайте 1 чайну ложку скипидару.
  3. Додайте до маси 0,5 чайної ложки аміаку.
  4. Налийте приблизно 1 чайну ложку води.

Повністю змішайте всі інгредієнти до отримання пасти, схожої за консистенцією до зубної пасти. При потребі додайте ще трохи води для досягнення бажаної консистенції.

Також ви можете використовувати тальк або дитячу присипку, щоб увібрати жир з одягу. Посипте присипкою пляму, залиште на 30 хвилин, а потім почистіть щіткою.

Гірчичний порошок розведіть з водою до утворення кашоподібної суміші. Нанесіть на пляму, дайте висохнути, а потім протріть і виперіть в пральній машині.

Покладіть папір на прасувальну дошку, розмістіть на ньому забруднений одяг з плямою, нанесіть тальк і покрийте ще одним шаром паперу. Випрасуйте гарячою праскою. Після того, як жир зникне, замочіть одяг в теплій воді з милом. Зубний порошок втирайте в тканину, доки пляма від олії не зникне.

Що таке тальк?

Косметичний тальк — це подрібнений мінерал, який знайшов широке застосування в індустрії краси та став основою для багатьох б’юті-продуктів. Серед його головних властивостей — абсорбція вологи, надлишків себуму та небажаних запахів, захист від подразнень, заспокоєння та пом’якшення шкіри. Засоби на основі тальку бувають сухими та рідкими, пише EVA.UA.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти