StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвята

Універсальні поради: як у домашніх умовах видалити жирні плями

5 січня 2024, 15:22оновлено 8 січня, 17:12
Як вивести стару жирну пляму з кольорового одягу - дізнайтесь у матеріалі Главреду.
Універсальні поради: як у домашніх умовах видалити жирні плями
Як вивести жирну пляму / колаж: Главред, скріншот: відео Youtube

Як прибрати жирні плями, що в'їлися, швидко та ефективно - Главред зібрав корисні поради. Часто плями на одязі приносять проблеми, адже вивести їх буває дуже важко та займає багато часу. Однак, варто знати, що необхідно відразу забруднений одяг замочити та почати прати, щоб не запускати руйнівні процеси тканини.

Радимо ознайомитись із матеріалом: Економічний спосіб, який видалить складні плями на пофарбованих стінах, не пошкоджуючи фарбу.

Як прибрати з одягу плями від олії

Найважче прибрати жирні плями від олії, тож збережіть корисні поради у боротьбі із ними:

відео дня
  • Гірчичний порошок потрібно розвести із водою. Має утворитись консистенція кашки - потрібно нанести це на жирну пляму від олії, щоб вона засохла. Засохлу суміш необхідно протерти і відправити одяг у пральну машину.
  • Цікавий лайфхак із тальком допоможе прибрати жирні плями. Необхідно покласти на прасувальну дошку папір, а зверху одяг із плямою від олії. На пляму потрібно насипати тальк, а потім зверху покласти ще один аркуш паперу і попрасувати. Таким чином, жир просто "відійде" від одягу, лишається попрати його і все.
  • Відомо, що оливкова олія видаляється із речей важче. Однак, вихід є - варто обережно застосувати ацетон. Він допоможе прибрати навіть застарілі плями жиру. Необхідно обережно намочити краї плями водою, а на саму пляму нанести ацетон. В кінці треба попрасувати через папір теплою праскою.

Як вивести жирну пляму сіллю, оцтом та крохмалем

  • В народі часто застосовують сіль для різних проблем. Вона також допоможе дієво прибрати пляму жиру на одязі, особливо з бавовни. Варто добре посипати сіллю на місце плями, а потім, через 15-20 хвилин, потрібно потерти пляму щіткою та помити одяг у теплій воді.
  • Також можна змішати оцет із водою, щоб дієво вивести пляму. Потрібно змішати оцет і воду в пропорції 1:1 та замочити пляму у цьому розчині на 15 хвилин, а потім попрати одяг.
  • Крохмаль потрібно розчинити у воді та нагріти і замочити у цій рідині одяг із застарілою плямою на 10 хвилин. Після цього варто попрати одяг.
  • Господарське мило завжди допомагає видалити свіжі та старі плями жиру. Необхідно намочити шматок мила у воді та нанести його на пляму. Варто залишити це на 12 годин, а після того, як засіб вбереться в тканину, її необхідно прополоскати у теплій воді, або попрати.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти