StarsМода та красаГороскопРецептиПрикметиЗдоров'яПривітанняКіно та серіалиШоуЛайфхакиСонникЖиттяСвятаСад і город

Як зберегти моркву свіжою на тиждень довше: хитрий лайфхак від кулінара

25 квітня 2024, 05:34
69
Багато хто з нас кладе моркву в ящик холодильника, не замислюючись над тим, що це не найкращий спосіб її зберігання.
Як зберегти моркву свіжою на тиждень довше: хитрий лайфхак від кулінара
Простий лайфхак, який збереже моркву свіжою довше / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Часто люди кладуть моркву в ящик холодильника, але це неправильний спосіб її зберігання, оскільки так вона швидко зіпсується. Щоб зберегти моркву свіжою, її потрібно зберігати в місці зі стабільною температурою, а постійне відкривання або закривання ящика може призвести до швидкого псування.

Вас також може зацікавити матеріал Главреду: Салат залишатиметься свіжим більше місяця: жінка поділилась секретом зберігання.

Моркву також потрібно зберігати у вологому середовищі, оскільки термін придатності цього чутливого овоча закінчується, коли він втрачає вологу та потрапляє у сухий холодильник. Тому кулінарний експерт Теша Батлер поділилася простим методом зберігання продуктів, який збереже моркву "хрусткою та свіжою" на тиждень довше, пише Еxpress.co.uk.

відео дня

За її словами, найкращий спосіб зберегти моркву свіжою — подрібнити її, а потім помістити в герметичну банку з кришкою. Далі наповніть банку водою, закрутіть кришку зверху банки і поставте моркву на полицю в холодильнику.

"Я люблю використовувати банки з широкою горловиною або старі банки з арахісовим маслом для зберігання моєї нарізаної моркви, але для зберігання підійде будь-який герметичний контейнер, який у вас є. Важливо полити моркву водою, щоб вона не висохла", - сказала Теша.

Цей метод допомагає моркві підтримувати необхідний рівень вологості та температуру, тому морква залишиться твердою та свіжою. При зберіганні у воді морква збережеться щонайменше тиждень, але іноді може зберігатися набагато довше.

Обов’язково міняйте воду в банці кожні кілька днів. Цей простий метод також хороший для зберігання селери.

Що потрібно знати про Express.co.uk

Express.co.uk - британський таблоїд, який є цифровим підрозділом Daily Express і Sunday Express - одного з найвідоміших і надійних британських новинних брендів.

З 1900 року Express надає мільйонам читачів інформоване висвітлення найважливіших світових подій як у друкованому вигляді, так і в режимі онлайн.

Як кажуть у виданні, вони щодня намагаються надати читачам найкращу журналістику, інформувати та розважати.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти